Andrea Dovizioso Tayland GP'sindeki son turda ideal stratejiye sahip olmadığını soyledi. Tayland'daki ilk MotoGP yarışında Marquez ile Dovizioso yine son viraja kadar mucadele etti. Marquez onceki mucadeleleri kaybetse de bu sefer galip gelmeyi başardı. Honda surucusu beşinci virajda Dovizioso'yu gecti, İtalyan surucu yerini geri almak icin atak yapsa da başarılı olamadı. Son virajda yaptığı atak da boşa cıkınca Marquez zafere ulaştı. Dovizioso, liderliği hemen geri almaya calışmasının son turun geri kalan bolumunu mahvettiğini soyledi. "Maalesef mukemmel bir strateji uygulayamadım cunku Marc'ın pozitif ve negatif noktalarını bilmiyordum, her zaman onun onundeydim." "Beşinci virajda beni gecince hemen cevap vermek istedim cunku son viraja kadar şansım olmayacağını duşundum." "Bu işe yaramadı cunku altıncı virajda zaman kaybettim ve 10. virajda lastiklerinden sorun yaşadığını farkettim. Bunu onceden bilmiyordum." "Farkı kapattım ama son fren noktasından once gececek kadar yaklaşamadım." "5. virajda atak yapmasaydım son virajda farklı bir şekilde gecmeyi deneyebilirdim." "Cok iyi frenleme yapıp onu gecmek isterdim ama fazla gerideydim." "Onun da benimle birlikte gec fren yapıp dışarı taşmasını isterdim ama o motosikletini benden daha iyi yavaşlattı." Marquez ise son sektorde onde olmak istediğini soyledi. "Avusturya'da Jorge ile olduğu gibi yapmak istedim. Son sektore onde girmek ana hedefimdi." "Uc tur kala neler olduğunu gorebiliyordum ama motosikleti yavaşlatmak konusunda sıkıntı yaşıyordum." "Sonra 'Dovi onde olursa kazanacak.' dedim. Başka bir şey denedim ve başardım ama cok yakındık." "İkimiz de galibiyeti hak ettik cunku o da cok iyi yarıştı." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dovizioso Son Turdaki Stratejisinden Pişmanlık Duyuyor