Mercedes'in dort kez dunya şampiyonu pilotu Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen'in gidişinin takımı olumsuz etkileyeceğine inanıyor. 2007 yılında Ferrari ile dunya şampiyonu olan Kimi Raikkonen, 2008 ve 2009 yıllarında Ferrari'de yarışmış ve sonrasında WRC'ye gecmişti. Fin pilot, 2012'de Formula 1'e, 2014 yılında ise Ferrari'ye geri dondu ve nispeten her gecen yıl performansını geliştirmeyi başardı. Ancak Sergio Marchionne'nin Charles Leclerc'i desteklemesi ve yeni yonetimin de buna saygı duymasıyla gelecek yıl Fin pilotun yerini Leclerc alacak. Bazı kesimler bu kararı destekliyorlar cunku bunun takım icin yeni bir kan olacağını duşunuyorlar ama bazı kesimler de bu kadar hızlı suruyorken Raikkonen'in gonderilmesinin doğru olmadığını duşunuyorlar. Bu isimlerden birisi de 2007 yılında şampiyonluğu bir puanla Raikkonen'e kaptıran Lewis Hamilton. Eski McLaren pilotu ve Mercedes pilotu Hamilton, "Şahsen Raikkonen'in gidişinin bu yıl şampiyon olmama yardımcı olacağını duşunmuyorum cunku son yarışlarda Raikkonen'in değişeceğini duşunmuyorum." "Gercekten harika bir profesyonel ve harika bir surucu. En sevdiğim pilotlar arasında yer almaya devam ediyor." "Bana sorarsanız Ferrari cok, cok onemli bir surucuyu kaybediyor." "Bunun (ayrılığın bana yardım edeceği) bana mantıklı geldiğini soyleyemem." Hamilton, gelecek yıl Honda motoruna gececek Red Bull'un mucadelede olmasını umduğunu da dile getirdi. "Ucuncu bir guce, iyi bir ucuncu takıma daha ihtiyac var. Aksi taktirde bu cok sıkıcı. Daha fazla pilotla mucadele etmek ve onları yenmek istiyorum." "Red Bull yıllardır harika bir arac yapıyor, bu yuzden onların başarılı olmasını istiyorum." Gunluk Gazeteler