Hulkenberg, Le Mans'da Porsche adına yarışacak
Spor Haberleri0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg, Le Mans'da Porsche adına yarışacak
-
17-10-2019, 23:38:18Force İndia takımının Alman pilotu Nico Hulkenberg, gelecek sezon Porsche takımı ile Le Mans 24 saat yarışlarında mucadele edecek. Porsche takımının gelecek sezon icin Le Mans yarışlarında mucadele edeceği kesinleşti. Takım, yeni sezona hazırlık cercevesinde Dunya Dayanıklılık Şampiyonası’nda Spa Francorchamps pistinde suruş denemesi gercekleştirdi. Porsche takımı, Formula 1’de Force İndia takımında yarışan Nico Hulkanberg’i takıma dahil ettiğini acıkladı. Konu ile ilgili olarak acıklama yapan Alman pilot; "Porsche ve Le Mans. Bu kombinasyon her surucunun hayalidir." dedi. "Yıllardır Porsche hayranıyım ve Le Mans araclarının arzusu ile buyudum. LMP1 sınıfını yakından takip ediyordum. Le Mans’da 911 kullanmak muhteşem olacaktır." "Gelecek sezonun boyle şekillenmesi beni cok mutlu etti. Force İndia takımının, bana yarışma fırsatı vermesinden dolayı minnettarım." Nico Hulkenberg, 2009 yılında Torro Rosso’dan Peugeot’a gecen Sebastian Bourdais’den sonra Formula 1 ve Le Mans programlarını birleştiren ikinci pilot olacak. Porsche takım patronu Andreas Seidl, uzun zamandır Formula 1 programında yer alan bir surucuyu takıma dahil etmek istediklerini ve bunu başardıklarından dolayı mutlu olduğunu belirtti. "LMP1 sınıfı, Nico’nun uzun suredir ilgisini ceken bir sınıf. Bu ilk deneyimi olacak. Le Mans’da Porsche takımı icin yarışması mutluluk verici." "Nico’nun başarılı olacağına inanıyorum." "Bu kategori Formula 1’den biraz farklı. GT otomobilleri, Formula 1 araclarına gore oldukca yavaş ve yarış esnasında trafikte kalma ihtimaliniz cok yuksek. Ayrıca mucadelenin hava kararınca da devam etmesi Nico icin sorun oluşturabilir." "Nico, sorunların ustesinden gelebilecek bir pilot. Gerekli programlamaları yapıp, kendisini LMP1 icin hazır hale getireceğiz. Farklılıklara kısa surede alışacaktır. Onu en kısa zamanda yeni sezona hazırlayacağız." "Nico’nun takıma katılmasında Force İndia patronu Vilaj Mallya’nın buyuk payı var. Kendisine cok teşekkur ediyorum." F1Turkiye __________________