Valentino Rossi'ye gore Yamaha, Tayland yarışındaki performanslarına rağmen tum sorunları geride bıraktığını duşunmemeli. Bir onceki yarış olan Aragon'da Valentino Rossi sekizinci sırada yarışı tamamlarken, takım arkadaşı Maverick Vinales de ilk onu tamamlayan son isim olmuştu ancak Japon uretici, MotoGP'nin yeni pisti Buriram'da etkileyici bir performans sergiledi. Sıralama turlarında ikinci sıranın sahibi olan Rossi, galibiyet icin mucadele etmeyi başardı ancak yarışı takım arkadaşı Vinales'in bir sıra gerisinde dorduncu sırada noktaladı. Vinales'in ucunculuk kursusune cıkmasıyla birlikte de Yamaha beş yarış sonra ilk defa podyuma cıkmayı başardı. Ancak bu etkileyici performansa rağmen Rossi, Yamaha'nın henuz sorunları tam olarak cozmediğini ve takımın rahatlık havasına girmemesi gerektiğini soyledi. "Yamaha'nın sorunları cozmuş olabileceğini duşunmesi ne yazık ki bir risk oluşturuyor ama bu kaybetmenin ilk adımıdır." "Bircok kez muhendislerimiz Vinales'in testlerde iyi bir derece elde etmesinden sonra "başardık!" dedi. Ben bir Yamaha muhendisi olsaydım sezonun ikinci yarısındaki sonuclarımızı analiz ederdim ve bir hızlı tur veya ilk cizgide olmamızdan dolayı mutluluk duymazdım." Rossi, Yamaha'nın bu performansının beklenmedik olduğunu ekledi ve Buriram pist yuzeyinin kendilerine yardımcı olduğunu soyledi. "Kağıt ustunde burası Yamaha'ya uymuyor. Cok fazla zorlanacağımızı duşunuyordum ve ornek vermek gerekirse Misano'da da guclu olacağımızı duşunuyordum ama olmadı." "Pistin duzeni değil de farklı asfalt tutuşunun bize yardımcı olduğunu duşunuyorum." "Eğer rekabetci olmak istiyorsanız tum pistlerde guclu olmalısınız cunku artık Ducati ve Honda tum pistlerde guclu. Sanırım biz bir şeyleri kacırdık ama Tayland'da bir adım attık. Motegi'de ne olacağını goreceğiz." İtalyan surucu beşinci turda Marquez'i gecerek liderlik koltuğuna yukselmişti ancak altı tur sonra iki sıra kaybederek ucuncu sıraya geriledi ve ilerleyen turlarda da yerini takım arkadaşı Vinales'e bıraktı. Yedi kez premier sınıf şampiyonluğunu bulunan Rossi, takım arkadaşının yarışın ikinci yarısında daha iyi bir iş cıkardığını kabul etti. "Tıpkı herkes gibi lastiklerimi yarış boyunca korumaya calıştım cunku artık MotoGP'de durum bisiklet yarışlarına dondu. Herkes birbirini kolluyor, birkac tur hep beraber zorlayıp sonrasında hep beraber yavaşlıyoruz." "Ancak son turlarda biraz daha fazla zorluk yaşadım ve 0.2 - 0.3 saniye kaybetmeye başladım." "Hafta sonu boyunca Vinales daha farklı bir ayar denemiş gibi gorunuyor ve bu sayede lastiklerini daha iyi koruyor olabilir." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi: Yamaha, Tayland Sonucuna Gore Kendini Kandırmamalı