McLaren takımı, Fernando Alonso'nun sene sonunda F1'den ayrılacak olmasına rağmen pilot olarak hÂl gelişimi surdurduğunu duşunuyor. Alonso, sene sonunda tam olarak emeklilik ifadesini kullanmasa da F1'den ayrılacak. Anormal bir durum olmazsa 311 GP katılımı ile kariyerini bitirecek olan Alonso, son yarış Singapur'da 7. olarak iyi bir iş cıkarmıştı. Alonso, 311 GP katılımı ile ayrıca Rubens Barrichello'dan sonra en cok yarışan 2. isim olacak. Bu surec icerisinde Alonso şu ana kadar 32 galibiyet, 97 podyum, 22 pole pozisyonu ve 2 dunya şampiyonluğu kazandı. McLaren Sportif Direktoru Gil de Ferran, "İyi bir pilot olmak icin, cok fazla şeyi cok iyi yapmanız lazım. Sadece hızlı olmanız yeterli olmaz." "Fernando, her şeyde cok iyi sonuc alıyor. Muhendislere karşı cok acık. Muhendislerle ve takımla cok iyi calışıyor." "Cok iyi adapte oluyor. Farklı farklı şeylerle inanılmaz derecede iyi bir şekilde idare edebilir. Onu hangi duruma koyarsanız koyun, hemen maksimumu almayı başarır. O, harika bir yarışcı." "Onun cok fazla iyi ozelliği var. Durust olmalıyım ki ondan daha fazla etkilenemezdim." "Fernando acıkcası hÂl inanılmaz bir pilot. Yeteneklerinden hic birisini kaybetmedi. Hatta muhtemelen tam tersi. Muhtemelen hÂl gittikce daha iyi oluyor." dedi. McLaren'ın Alonso'yu derinden ozleyeceğini soyleyen Ferran, "Kendi ruhuna inip, gelecekte ne yapmak istediğine karar vermeli." "Mucadeleyi seviyor. Gecen sene onunla Indy 500 icin calıştığımızda bunu gorebildim." "Tamamen iyi iş cıkarmaya adanmıştı. Sadece aracta değil, arac dışında bile herkesten cok calışıyordu. Yarışta daha iyi olmasını sağlayacak her bir detay uzerinde calışıyordu." "Ne yapmaya karar verirse versin, cok iyi olacaktır. Onun profesyonelliğinde ve yeteneklerinde olan bir adamın başarılı olmadığını hayal edemiyorum." "Ne yapmaya karar verirse versin, rekabetci olacaktır." dedi. Gunluk Gazeteler