Alain Prost, gunumuzde Formula 1'de başarılı olmanın aero ve motora bağlı olduğunu ancak bu durumun değişmesi gerektiğini soyledi. Formula 1'de ozellikle 2014 yılından bu yana en iyi motora sahip olan takımlar on plana cıkarken, Mercedes bu donemi domine etmiş durumda. Bazı takımlar daha iyi bir motora sahip olsa da aerodinami tarafında en iyisini yapamadığı icin geride kalıyor. Bunun en buyuk orneği Williams olarak goruluyor. Fernando Alonso, Suzuka'daki sıralama turlarında kariyerinin en iyi turlarından birisini attığını soylemesine karşın ilk bolumde elenmekten kurtulamadı. Tum bu durumu yorumlayan Alain Prost, Formula 1'in daha basit ve surucuye dayalı olması gerektiğini soyledi. "Motor kuralları gercekten cok karmaşık, belki de en karmaşık olanı." "Motordaki her değişiklik onemli maliyetleri de beraberinde getiriyor. Ne olursa olsun daha guclu olması ve daha fazla performans getirmesi gerekiyor." "Teknik anlamda daha basit olmamız gerekiyor. Surprizler olmalı. Akıllı ve fark yaratan suruculer on plana cıkmalı. Şu anda performansın %80ini aeroya ve motora bağlı. Aracların savaşı var. Bence daha iyi bir denge olmalı." "Bana sorarsanız aerodinamik anlamda daha basit araclara ihtiyacımız var. Benim zamanımda farklı konseptlere sahiptik ve birbirimizi problemsiz şekilde takip ederdik." Gelecek yıl yeni on kanatlara gecilecek ve aracların daha sade hale getirilmesi yolunda onemli bir adım atılmış olacak. Bu hamleyle gecişlerin artması hedefleniyor. Gunluk Gazeteler