Rusya'da resmi tail surelerinin kısaltılması icin Duma'ya teklif getirildiği acıklandı. Sosyal medyada tepki ceken tasarıya, parlamentodan icinden de muhalefet gecikmedi. Birleşik Rusya milletvekili Başkanı Valeri Trapesnikov, "Uretim verimliliğini gercekten artırmanın iki yolu var, yuksek maaşlar ve tatil. Bu yasa tasarısının destek bulacağını zannetmiyorum" dedi.

TurkRus.cam'dda yer alan habere gcre, tepki ceken yasa teklifi Tataristan Devlet Konseyi tarafından yapıldı. Uretim verimliliğinin ve ekonomik buyumenin yavaşladığı gerekcesiyle tum ulkede daha az resmi tatil yapılması onerisinde bulundu.

1992 yılından bu yana Rusya’da resmi tatil gunlerinin sayısının beşten 12’ye yukseldiği belirtilen acıklamada, hafta sonlarına denk gelen tatil gunlerinin kaydırılması nedeniyle resmi tatillerin yılda 3-4 gun arttığına dikkat cekildi.

Tataristan yonetimi, uzun tatil gunlerinin Rusya’da sanayi uretimini olumsuz etkilediğinin altını cizdi. Bu nedenle, orneğin resmi tatil gunu takvimde pazar ya da cumartesiye denk geldiğinde, bugunler zaten tatil olduğu icin, pazartesinin otomatik olarak tatil ilan edilmesi uygulamasının iptali istendi.

Tasarı internet ortamında cok sayıda "karşıt", az sayıda "taraftar" buldu. Twitter'da tasarı karşıtı "hashtag"ler oluşturuldu ve sert eleştiriler geldi. Konu tartışılmaya devam ederken, Duma Calışma Komitesi'nin ikitidar partisi Birleşik Rusya milletvekili Başkanı Valeri Trapesnikov yepki gosterdi. Trapesnikov “Bu yasaya gerek yok. Tatil gunleri sıralamasında dunyada birinci değiliz. Petrol uretiminde, fabrikalarda, metroda calışan kişiler, dinlenmek icin bu gunleri bekliyorlar” dedi.

Resmi tatillerin uretim verimliliğine cok ciddi etkisi olmadığı fikrini dile getiren milletvekili, “Uretim verimliliğini gercekten artırmanın iki yolu var, yuksek maaşlar ve tatil. Bu yasa tasarısının destek bulacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

KAYNAK