Kevin Magnussen, bu yıl onemli bir gelişim kaydeden Haas icin uc kilit faktore dikkat cekti. Haas bu yıl gecen yıla kıyasla onemli bir gelişim kaydetmeyi başardı ve şimdiye kadar yapılan yarışların buyuk kısmından puanla ayrıldı. Takımlar şampiyonasında Renault ile dordunculuk savaşı veren Haas, beşinci olsa dahi uc yıllık tarihinin en iyi sonucunu yakalayacak. Bu yıl takımla ikinci yılını geciren Magnussen, bu yıl kaydettikleri gelişim hakkında konuştu. "Bu yıl takım icerisinde once cıkan pek cok var. Bunlardan bir tanesi kesinlikle deneyim. Takım her yıl buyuyor. Herkes deneyimlerini daha iyi kullanıyor." "Aracımızın tasarımı da daha kaliteli. Artık aracı tasarlama şeklini daha iyi hale getiriyoruz. Aracın uretiminde cok az hata veya sorun var. Kalite acısından bu yıl cok daha iyi durumdayız ve bu bence performansa da katkıda bulunuyor." "Lastik bilgimiz gercekten cok gelişti. Formula 1'de Pirelli lastikleri gercekten cok zor. Artık onları yonetme şeklimiz ve anlayışımız gercekten cok gelişti. Bunlar bu yılki gelişimimize yardımcı olan temel şeyler." Magnussen, Amerika GP'de yarışmaktan zevk aldığını da ekledi. "Amerika'da iyi bir iş yapmak istiyoruz bunun icin gerekli motivasyona sahibiz. Her zaman elimizden geleni yapıyoruz. Mumkun olan en iyi sonucu elde etmek icin her zaman elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." "Amerika'da kendi evimizde iyi bir sonuc ede etmek bizim icin biraz daha onemli. Amerika benim kendi evim değil, ama hafta sonu yarışırken oyle hissediyorum." "COTA'nın yeni pistler arasında keyif aldığım tek yer olduğunu soyleyebilirim. Birinci sektor inanılmaz. Geciş ve hava koridoru icin bazı noktalar var." "Suruş yapmayı gercekten cok seviyorum. İnişli cıkışlı bir pist. Cok beğeniyorum." "Ayrıca bu harika bir ulke, ikinci bir yarış gormeyi isterdim. Orada olmayı cok seviyorum. Danimarka dışında tercih edeceğim bir yer olsaydı bu Amerika olurdu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Magnussen: Lastikleri Anlamak, Artan Deneyim ve Yukselen Kalite Haas'a Yardımcı Oldu