DTM'de şampiyonluk kovalayan Paul di Resta Robin Frijns'in Hockenheim'de kendisine pahalıya mal olduğunu soyledi. Frijns altıncı turda di Resta'ya atak yapmış ve Mercedes'e carparak one gecmişti. Hollandalı isme pozisyonunu geri vermesi soylendi. Frijns ikinciliğe kadar cıkarken, İskoc pilot yarışı sekizinci bitirebildi. Di Resta son yarışa Gary Paffett'in altı puan gerisinde, Rene Rast'ın dokuz puan onunde başlayacak. Di Resta "Soyleyecek fazla bir şey yok. Frijns yarışımı mahvetti." "Aklından zoru vardı herhalde. Olmayacak bir atak denedi ve aracımın on tarafına hasar verdi." "Direksiyon yamulmuştu ve on tampon hasar gormuştu." "Ondan daha azını beklemezdim." dedi. Frijns kendisini savundu: "İyi bir hamle yaptım ama Di Resta virajı donmeye karar verdi." "Yerimi geri vermem gerektiğini soylemeleri sinir bozucuydu cunku atak bence adil ve temizdi." Yarışı dorduncu bitiren Paffett pist koşullarından şikayet etti. Di Resta ve Marco Wittmann guvenlik aracından sonra pist dışına cıkarak piste cok miktarda toz girmesine sebep oldular ve Paffett pistin temizlenmemesinden hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Paffett yarıştan sonra takıma “Cok tehlikeli, cok tehlikeli." "Kucuk bir parca icin guvenlik aracı soktular ama her taraf toz kaplıyken bir şey yapmadılar." dedi. Paffett yarıştan sonra medyaya ise "4. virajın cıkışında birisi pist dışına cıkıp piste o kadar pislik taşıdı ki, 6. virajda neredeyse yağmurda suruyor gibiydim." "O toz ve pislik 13. viraja kadar devam etti. 13. virajda bile tozdan sonra ilk fren yaptığımda neredeyse duramayacaktım." "Koşullar cok tehlikeliydi ve pistte kalabildiğimiz icin iyi bir iş cıkarttığımızı duşunuyorum." "Aracların bazıları kayıyordu, koşullar oldukca zorluydu." Paffett pist koşullarının Frijns ve Glock'a yerini kaybetmesinde etkili olduğunu cunku şampiyonluğu kovaladığı icin muhafazakar bir suruş yaptığını soyledi. "Cok risk almak istemedim." "Timo beni gecerken neredeyse kontrolu kaybedecekti, o kadar risk alamazdım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Di Resta: Frijns Yarışımı Mahvetti