DTM'in yoneticisi Gerhard Berger, Mick Schumacher'in kendisine Michael'ı hatırlattığını soyledi ve Avrupa F3 şampiyonluğuna ulaşmasını sağlayacak formunu koruması halinde Formula 1'e gireceğini soyledi. Yedi kez dunya şampiyonu Michael Schumacher, 1990 Almanya F3 şampiyonluğunu kazanmayı başarmıştı ve bundan tam 28 yıl sonra oğlu Mick, Avrupa F3'te şampiyonluk ipini goğuslemeyi başardı. Michael, 2013 yılında gecirdiği kayak kazasına kadar oğlu Mick'in kartingdeki kariyerini geliştirmesine yardımcı oluyordu. Şu anda kendisine yardımcı olamıyor cunku İsvicre'deki evinde tıbbi tedavi ve rehabilitasyon surecine devam ediyor. Mick, babası kaza gecirdiği zaman sadece 14 yaşındaydı ve sonrasında daha ust serilerde yarışmaya başladığında aracında hep "Savaşmaya Devam Et" ve "Asla Pes Etme" sloganlarını taşıdı. 1996 F1 sezonu oncesinde Ferrari koltuğunu Michael'a bırakan ve Alman pilottan boşalan Benetton koltuğuna oturan Berger, "Elbette Mick icin gercekten mutluyum. Galip gelmeyi başardı, elde ettiği podyumun ardından erken bir şampiyonluk elde etti." "Acıkcası Michael Schumacher icin de gercekten cok mutluyum. Mick'in gelecekteki kariyerini hep beraber seyredebilmemiz icin bir gun bizimle birlikte buraya donebilmesini umuyor." "Mick babasına benzemekle kalmıyor, onunla aynı duruşa ve aynı yuruyuşe sahip. Hatta dun fark ettim kolları dahi aynı onun kolları gibi." "Yine de onun en belirgin ozelliği, son birkac yarışta da gorduğumuz uzere babasıyla aynı yarış genlerine sahip olduğuydu. Bunu kanıtladı." "Eğer bu performansı surdurmeye devam edebilirse, bir gun kariyerine giden yol onu Formula 1'e goturecek." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Berger: Mick Bana Michael Schumacher'i Hatırlatıyor