Fernando Alonso, pit cıkışında Toro Rosso pilotu Jean-Eric Vergne'e yaptığı atakta, Fransız pilotun kendisine daha fazla yer bırakabileceğini duşunduğunu ifade etti. [IMG]http://img407.**************/img407/3097/qfqh.jpg[/IMG]
Alonso ikinci pit stopun ardından piste Vergne ve Massa'nın arasında cıkmış ve KERB'lerin uzerinden adeta ucarak Vergne'i geride bırakmıştı. İki pilot yan yana geldiğinde Alonso'nun dort lastiği de pist dışındaki asfalt kacış alanındaydı. Yarış hakemlerinin konu ile ilgili incelemeleri ise henuz sonuclanmadı. Alonso konu hakkında, "Hakemlerin ne karar verecekleri kesinlikle belirsiz bana kalırsa." dedi. "Eğer başka bir arabayla yan yanaysanız rakibinize yer bırakmalısınız." "Bana yer bırakmadı ve ben de pist dışına cıkmak zorunda kaldım." "Benim kendisini gecmek icin pist dışına cıktığımı soyleyecektir. Neler olacağını goreceğiz." Vergne olay sonrası yeniden pite gelip yarışı 17. sırada tamamlarken, Alonso yukselişine devam ederek yarışı 5. sırada tamamladı "Trafikte cok zaman kaybettik ancak dorduncu sıradaki Grosjean 20s onumuzdeydu bu yuzden mumkun olan en iyi sonucu elde ettiğimi duşunuyorum." "Onumuzde ve arkamızda birer Mercedes ve Lotus vardı. Dolayısıyla markalar şampiyonasında hasarı minimuma indirdik." KAYNAK __________________