Yol cizgisi taahhut firması ve yol gosterge cihazları ureticisi Ulukar Grup, otel zinciri kurmaya hazırlanıyor. Sakine Hanım Koşku'nun restorasyonuyla ilk otel yatırımını yapan grubun Yonetim Kurulu Başkanı Ozcan Uluğ, Balat ve Gayrettepe'de iki yeni otel projelerinin olduğunu soyledi.

Hurriyet Gazetesi'nden Sadi Ozdemir'in haberine gore karayollarında cizgi, yon ve işaret levhaları uygulaması ve bu iş icin gerekli tum cihazların uretimini yapan Ulukar Grup'un Yonetim Kurulu Başkanı Ozcan Uluğ, kızı Selda Uluğ'u otel ve inşaat işine yonlendirdi. İlk otel yatırımını Beylerbeyi'ne yapan Selda Uluğ, Gayrettepe ve Balat'ta da iki yıl icinde iki otel acacak. Ozcan Uluğ, şunları soyledi:

"Babamız Lutfu Bey, Erzurum'da inşaat malzemeleri satan bir tuccardı. Sonra İstanbul'a gelerek Perşembe Pazarı'nda hırdavat dukkanı actı. El aletleri ithal ederek Turkiye genelinde satmaya başladı. Ben, ağabeyim Hayati ve kardeşim Erkmen ile birlikte ikinci kuşak olarak yola devam ettik. Babam başka alanlarda da yatırım duşunuyordu. Bana 'otel yatırımları yapalım, sen bu işi ustlen' dedi. Ben de 'olur' dedim ve ilk yatırımı Beylerbeyi'nde Su Merdum Boutique Hotel olarak, 13 odalı actık. bu otel Sakine Hanım Koşku'nun restorasyonuyla ortaya cıktı. Neo-Osmanlı tarzıyla hizmet verecek.

Balat'ta da 49 yıllığına bir kilise vakfından kiralama yaptık. Binanın restorasyonu yakında başlayacak ve cok guzel bir otel olacak. Bir yatırımımız da Gayrettepe'de başlıyor. Orası 120 yataklı buyuk bir otel olacak. Bu iki yatırımın da 50 milyon dolarlık olabileceğini duşunuyoruz. Karakoy'de cok guzel bir proje icin pazarlıklarımız suruyor. Ayrıca inşaat projelerimiz de olacak. Ofis, residans ve konut yapacağız. Kavacık'ta yerimiz var. İnşaat yakında başlar. Azerbaycan ve Kazakistan'da da otel yatırımları duşunuyoruz."

KAYNAK