Jenson Button, McLaren'ın Kevin Magnussen'i tercih etmesinin kendisini şaşırttığını, bununla birlikte 2014'deki takım arkadaşının yarışlara hazır olacağından şuphe duymadığını soyledi. Haftalar suren spekulasyonların ardından McLaren, gelecek yıl icin Sergio Perez yerine, Magnussen'le anlaştığını duyurmuştu. Button, Magnussen'in McLaren'da zorlu bir gorevle karşı karşıya olduğunu ancak bu zorlukların ustesinden gelebilecek yeteneğe sahip olduğunu belirtti. McLaren'ın Magnussen kararının sorulması uzerine İngiliz pilot, "F1 beni hep şaşırtır. Gectiğimiz yıl Lewis'in ayrılma kararı da benim icin surpriz olmuştu. Fakat F1 boyle birşey. Herşey değişiyor ve biz de buna uyum sağlamayı oğreniyoruz" dedi. Yeni kuralların hayata gecirileceği bir donemde tecrubeli bir takım arkadaşının onemli olduğunu vurgulayan Button, "Kevin'in bu tecrubesi yok, fakat hızının cok iyi olduğunu duşunuyorum" diye konuştu. Danimarkalı pilotun, Formula 1 aracındayken takıma yaptığı geri bildirimlerinin "cok iyi" olduğunu belirten Button, bunun ozellikle yeni sezon oncesinde cok onemli olduğunu dile getirdi. McLaren'ın Magnussen tercihinin bazıları tarafından "risk" olarak gorulmesine rağmen Button, boyle bir durumda en buyuk riskle karşı karşıya olan tarafın pilot olduğunu ifade etti. Button, "Bu, kariyerinizi aydınlatabileceğiniz veya iyi gitmezse, daha başında sona erdirebileceğiniz durumlardan biri kesinlikle. Dolayısıyla pilot icin cok buyuk bir risk" diye konuştu. turkiyef1 __________________