Formula 3'de ikinci sırada bulunan Dan Ticktum, 2019'da Toro Rosso koltuğuna oturmaktan vazgecmediğini soyledi. Red Bull'un desteklediği Ticktum F3 şampiyonluğunu Mick Schumacher'e kaptırmıştı. Ticktum F1 icin yeterli super lisans puanını toplamak uzere olduğunu soyledi. F3'de ikinci sırayı aldığı icin 25, Macau GP'sini kazandığı icin 5 puan alan Ticktum, ulkesinden de 8 puan almış durumda. Ticktum Motorsport.com'a "F1 icin savaşmaya devam ediyorum." "40 puan lazım ve 38 puanım var. MRF Challenge, Toyota Racing Series gibi fırsatları değerlendirebilirim." "Yapmamın bir yolu varsa sonuna kadar o yolu değerlendireceğim." "Cunku ben Dan Ticktum'um. Birkac hata yaptım diye hemen Helmut Marko'ya hazır olmadığımı soyleyen insanlar olmuş. Super lisansı alınca hızlı olacağımı biliyorum." Ticktum 2018 sezonuyla ilgili sezon bittikten sonra yorum yapacağını acıklamıştı, ancak o konuda goruşunu değiştirmiş gibi gorunuyor. "Sansurlemeden goruşlerimi aktardım. Herşeyi sosyal medyadan soylemiştim zaten." "Kontrol edebileceğim şeyleri kontrol ediyorum ve ona odaklanmak istiyorum." Ticktum gelecek sene F1 olmazsa Super Formula'nın yanında DAMS ile Formula 2'de yarışacağı soylentileri konusunda yorum yapmayı reddetti. Ticktum, F3 finalinin yapıldığı Hockenheim'de sıralamalarda 9 ve 15. olmuştu. Bu sonuclardan dolayı Ticktum kendini sucluyor. "İşleri batırdım." "Elimden geleni yapmaya calışıyordum. Şampiyonluk icin savaşmıyordum, zaten şansım yok denecek kadar azdı. Ama son yarışlarımın guzel olmasını istedim." "Birkac kere devir limitine takıldım. Normalde yapmayacağım aptalca hatalardı ama sezonumdan yine de memnunum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ticktum 2019'da Koltuk Bulmayı Hedefliyor