Charles Leclerc F1 yarış direktoru Charlie Whiting'ten rakiplerin birbirlerini engellemeleriyle alakalı kuralların netleştirilmesini isteyeceğini soyledi. Sauber surucusu Magnussen'in Japonya'da start finiş duzluğunde yaptığı hareketten dolayı hÂl mutsuz. FIA, Magnussen'in Leclerc ile aynı anda hamle yaptığı icin ceza almadığını acıklasa da Leclerc ikna olmuş gorunmuyor. Leclerc, konuyu cuma gunu Austin'de surucu brifinginde masaya yatıracak. "Tabii olayın sıcaklığıyla radyodan soylediğim şey icin uzgunum, biraz fazla oldu." "Ama ben bunun yanlış bir hamle olduğunu duşunuyorum ve niye cezalandırılmadığını anlamıyorum." "Brifingde bunun hakkında konuşacağım. Charlie'nin pozisyonunu anlayacağım cunku oyle savunma yapılabiliyorsa ben de yaparım." "Bana gore sınırdaydı. Fazlasını sorup oğreneceğim. Leclerc, FIA'dan neye izin verildiği konusunda netlik istediğini soyledi. Leclerc, Magnussenvari savunmaya izin verilmesi durumunda yarışlara nasıl yaklaşacağı konusunda "Tabii DRS ile bir aracın arkasına cok daha hızlı geliyoruz." "O yuzden hamle yaparken ondeki aracın ne yaptığını bilmemiz gerekiyor." "Charlie icin sorun yoksa benim icin de olmaz. Ama benim de bilmem ve kuralın net olması gerekiyor." Leclerc FIA'nın Magnussen'in kendisiyle aynı anda hareket ettiği iddiasına katılmadığını soyledi. "Eğer ceza almamasının sebebi, onların Magnussen'in hareketinin benim hareketime tepki olmadığını duşunmeleri ise, buna katılmıyorum." "Başka bir şey ise de acıklama bekliyorum." "Onun reaksiyon gostermediği doğru değil, aynalarına bakıyordu ve reaksiyon gosterdi." "Ben hareket edince o da etti. Charlie'ye konuyla ilgili ne duşunduğunu soracağım." Gunluk Gazeteler