Japonya Grand Prix'i oncesi sıralama turlarında takım arkadaşı Felipe Massa'nın yarım saniye gerisinde 8. cepte kalan Fernando Alonso, bugun iyi bir sıralama performansı gosteremediğini itiraf etti. [IMG]http://img43.**************/img43/5422/2vbe.jpg[/IMG]
Uc sıralama periyodunda da takım arkadaşı Massa'ya gecilen İspanyol pilot, son periyod sonrası pole'u alan Webber'in 0.8s gerisinde kaldı. Alonso sıralamalar sonrası verdiği demecte, "Yalnızca şu ana kadar iyi bir hafta sonu gecirmiyorum." dedi. "Butun hafta sonu boyunca 7. ve 9. sıra arasında bir yerlerdeydim ve sıralamada da istediğim tempoyu yakalayamayıp 8. oldum. Şu ana kadar iyi iş cıkartmıyorum. Umarım yarın yarışta kaybettiğim pozisyonları geri alabilirim." Ferrari'nin markalar şampiyonluğu Alman takımı Mercedes'in tehdidi altındayken, Alonso yarınki hedefini Mercedes'lerin onunde yer almak olarak belirledi. "İlk beş sıra bizim icin gercekci bir hedef fakat gecmemiz gereken bazı otomobiller var. Mercedes yalnızca 1 puan gerimizde ve yarışı onların onunde tamamlamam gerekiyor." Ferrari'nin sıralama hızının kendisinde hayal kırıklığına neden olup olmadığı da sorulan Alonso, "Bu artık canımı sıkmıyor. Dort yıldır Red Bull'un 1s gerisindeyiz. Kore'de 7. sıradaydık ve yeterince hıza sahip değildik. Beş gun sonra buraya gelerek mucizeler beklemenin de bir anlamı yok. Red Bull2un 0.8s ile 1s kadar gerisinde olmayı bekliyorduk ve 0.8s gerideyiz. Bu yuzden şu an bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Bu zaten beklenen bir durumdu." "Her hafta sonu elimizden gelenin en iyisini ortaya koymak icin uğraşıyoruz. Guclu yonlerimizi ve yaşadığımız zorlukları biliyoruz. lastik aşınması, strateji ve startları iyi kullanarak Pazar gunleri daha fazla puan almak icin durumları lehimize cevirmeye calışıyoruz. Bu bizi şampiyonada ikinci sıraya taşıdı ve yarın yine mumkun olduğunca fazla puan almayı deneyeceğiz. Fakat şu an sıfır hayal kırıklığı yaşıyorum diyebilirim." KAYNAK __________________