Dan Ticktum, 2017 McLaren Autosport BRDC Odulu'nu kazanmasının ardından salı gunu Silverstone'de Formula 1 aracının direksiyonuna gecti. Red Bull'un 19 yaşındaki genc surucusu bu yıl Avrupa Formula 3 şampiyonluğunu Mick Schumacher'e kaybetmiş ve sezonu ikinci tamamlamıştı. Bugun Silverstone'da McLaren'ın 2013 yılında kullandığı MP4-18'in direksiyonuna gecen Ticktum, başlangıcta geciş lastiğiyle piste cıktı ve sonrasında hızlı tur denemeleri yaptı. Daha once bu odulu kazanan Lando Norris ve George Russell MP4-26'yı surmuştu. Motorsport.com'a konuşan Ticktum, "Bunu yapan herkes soyleyecektir fakat gercekten Formula 1 aracının nasıl hissettirdiğini kelimelerle anlatmak imkansız." "Cok sayıda iniş ve cıkıştan oturu calışmak zordu fakat Formula 1 aracına gecmek bir ruyanın da otesinde, cok mutluyum. Avrupa F3'teki her şeyin iki katı gibi. Ses inanılmaz ve bunu hic unutmayacağım. Hayatımın hedefine ulaşmış gibi hissediyorum. Bu benim F1 aracıyla ilk suruşum." "Suruş şekliyle ilgili bazı şeylerin benzer olduğunu goruyorsunuz. Elbette bunun bir kısmını bekliyorsunuz. İlk birkac tur gelişimle ilgiliydi ve sonrasında uzerine ekledim. Maggotts'ta birkac kez onden kayma vardı." dedi. Teste katılan McLaren muhendisi Amelia Lewis, "Guveni surekli olarak arttı ve ilk turuyla en hızlısı arasında beş saniye vardı. İlk virajı tam gaza gecebildi ki, buradaki en buyuk kıyas noktası budur. Yaptıkları etkileyiciydi." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ticktum, McLaren'ın 2013 F1 Aracıyla Piste Cıktı