Valtteri Bottas, bu yıl şimdiye kadar yaşadığı şanssızlıkların artık kendisine "şaka gibi" geldiğini soyledi. Mercedes surucusu Cin GP'de pit stopların ardından liderliğe yukselmişti ve damalı bayrağı ilk sırada gorecek gibiydi. Fakat guvenlik aracı periyodunda pit stop yapan Daniel Ricciardo, iyi bir yukseliş gercekleştirdi ve Fin pilotu gecerek damalı bayrağı ilk sırada gordu. Baku'de yine iyi bir performans ortaya koyup, son turlara kadar lider giden Bottas, pistteki bir parcaya carptı ve lastik patlattı. Bottas ayrıca Avusturya GP'de ikinci giderken yarış dışı kaldı, Fransa GP'de ise Sebastian Vettel kendisine carptı. Fin pilot, Rusya'da guclu bir performansla lider giderken takım arkadaşı Lewis Hamilton'a yol vermek zorunda kalınca bir kez daha zafere ulaşamamış oldu. Mercedes pilotu bu yıl yaşadığı şanssızlıkların kendisini oldukca olumsuz etkilediğini soyledi. "Aramızda bu kadar buyuk bir puan farkı olmasaydı, şampiyonluk icin normal bir savaş verebilirdik." "Tum bu şanssızlıklar olmasaydı bugun hangi pozisyonda olurduk bilmiyorum, puanların nasıl olabileceğini ayrıntılı olarak bilemiyorum." "Tum bu şeyleri hesaplamak gibi bir neyim yok cunku her yarıştan sonra belli bir durumun icindesinizdir ve her zaman en iyisini yapmaya calışırsınız." "Yine de ust uste pek cok aksilik yaşamak ve tum bu sorunlarla karşılaşmak bir noktadan itibaren adeta bir şaka gibi gelmeye başlıyor. Şahsen bu yıl bir noktada tam olarak oyle hissettim." Bottas gelecek yıl hedefinin şampiyonluk olduğunu soyledi. "Amacım bu, bunun icin calışacağım ve daha guclu olmaya calışacağım. Bir gun her şeyin bir araya geleceğine inanıyorum." "Bu yıl performans olarak her yarışta gecen yıldan daha iyi bir performans gosterdim. Bunu devam ettirmek ve oğrenmeye devam etmek istiyorum." "Gelecek yıl daha iyi olmak icin sabırsızlanıyorum, umarım bunu sonuca yansıtabiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: Bu Kadar Cok Şanssızlık Yaşamak "Şaka Gibi"