Alvaro Bautista, Ducati MotoGP takımında yarışma şansını 2019 sezonunda seriden ayrılacağını acıklamasından sonra gelmesini "ironik" olarak yorumladı. Bautista 2010 sezonundan bu yana MotoGP'de yarışıyor ve gecen yıl Aspar Ducati takımına katılmadan once Suzuki, Honda ve Aprilia ile mucadele etti. Bu yıl nispeten guclu bir iş yapan Bautista, bitime uc yarış kala sezonu 12. sırada goturuyor. 3 3 yaşındaki surucu sezon sonunda SIC Yamaha haline gelecek Aspar'daki koltuğunu Favio Quartararo'ya kaybedecek ve Dunya Superbike'a gecerek Ducati takımı adına yarışacak. Bautista, ilginc şekilde bu karardan kısa bir sure sonra, sakatlığı yuzunden piste cıkamayan Jorge Lorenzo yerine Ducati fabrika motosikletini surme teklifi aldı ve bunu kabul etti. Bu hafta sonu Andrea Dovizioso'nun takım arkadaşı olacak Bautistsa, "Bu bana gercekten ironik geliyor cunku ilk kez resmi olarak Ducati fabrika takımı surucu olacağım ve 2019'da MotoGP'de olmayacağım. Yani bu hafta sonu ne yaparsam yapayım geleceğim hakkında değişen hicbir şey olmayacak." dedi. Bu yıl Aspar Angel Nieto takımıyla gecen yılki motosikleti suren Bautista, Philip Island'da guncel GP18 Ducati motosikletiyle ilk denemesini yapacak. "Bu fırsat bana Ducati icin olabilecek en kotu pistte geliyor. Şu anda herhangi bir beklenti icerisinde girmek istemiyorum." "Dun Jorge'nin motosikletine bindim ve gercekten farklıydı. Bu yuzden temel şeylere başlıyoruz. Benim acımdan bakarsam, tank benim sahip olduğumdan daha dar. Jorge daha cok vucudunun alt bolgesiyle motosikleti suruyor, ben ise kollarımla suruş yapıyorum." "Bununla birlikte Jorge ve Andrea'ya bakarsak ikisi de farklı şeyler suruyorlar. Net olan tek şey bu Ducati'nin cok hızlı olduğu." Bautista, Ducati'nın Superbike projesinin kendisini heyecanlandırdığını da soyluyor. "Durumum ebette o kadar rahat değil, fakat sakin kalıyorum. Şu anda tamamen calışmalarıma odaklanmam gerekiyor." "Superbike'ta resmi bir fabrika surucusu olduğum icin mutluyum. Bu beni surekli daha heyecanlı hale getiriyor cunku Ducati bu proje icin cok fazla caba sarf ediyor." Gunluk Gazeteler