Maverick Vinales, MotoGP'de Yamaha'nın yaşadığı sorunların ardından Honda veya Ducati motosikletiyle neler yapabileceğini merak ettiğini soyledi. Yamaha, Tayland'da nispeten guclu bir performans gostermeyi başardı ve Vinales yaz arasından sonraki ilk podyumunu yakaladı. Ancak Motegi'de bu performansın tek seferlik olduğu ortaya cıktı. Japonya GP'yi yedinci bitirmesinin adından Vinales, şampiyonda Marc Marquez'in 141 puan gerisinde kalırken, LCR Honda surucusu Cal Crutchlow'un 7 puan onunde. Bir Honda ya da Ducati surucusu olarak nere olacağını merak edip etmediği sorulduğunda Vinales, bunu bu yıl kendisinin de duşunduğunu soyledi. 2018 sezonunun başlangıcında Yamaha ile sozleşme yenileyen Vinales, "Her gun bunu duşunuyorum, bu motosikletlerle neler yapabileceğimi, ne gibi sonuclar elde edebileceğimi duşunuyorum." "Ama benim pozisyonumda bunu duşunmemin bir faydası yok. iki yıllık anlaşmam var. Her gun bunu duşunebilirim ama ne faydası var?" "Şimdi buradayım ve bununla yaşamak zorundayım. Calışmalıyım, mazeretim yok. Valencia testinde ilk kez suruş yaptığım zaman gelecek yıl icin iyi bir motosiklet oluşturmalıyım." "Motosiklet daha once calışıyordu ve tekrar calıştırmak gerekiyor. Keşke motosiklet yapmayı bilseydim." dedi. Vinales gecen hafta sonu Japonya GP'deki teknik goruşmede Yamaha'ya isteklerini acıkladığını ancak takımdan tatmin edici bir cevap alamadığını soyledi. "Her zaman yaptığımızdan daha uzun bir toplantı değildi. Fakat neden yavaş kaldığımı bilmem gerekiyor. Onlardan bana bunu acıklamasını istedim, yapana kadar da yerimden kalkmayacaktım." "Acıklamaları beni ikna etmiş değildi ama onlar gitmek istediler fakat acıklama yapmadan bunun olmasını istemedim." "Takımın calışıp calışmadığını gercekten bilmiyorum. Sadece neden hızlı gidemediğimi anlamak istiyorum." Vinales, suruş tarzını değiştirmeyeceğini ve bunun yerine Yamaha'nın kendisine uygun bir motosiklet uretmesi gerektiğini soyledi. "Suruş tarzımı değiştirmeyeceğim, gecen yıl yaptım ve daha kotu oldu. Onlar benim icin bir motosiklet yapmalı ki, gelecekte yarış kazanabilsinler." "Suruş tarzımı değiştirmeyeceğim cunku bunu yaparsam beni buraya getiren şeyi kaybetmiş olacağım." Gunluk Gazeteler