İstanbul Park hayata donduruluyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İstanbul Park hayata donduruluyor
-
17-10-2019, 22:44:41Otomobil sporlarına yeniden kapısını acmaya hazırlanan İstanbul Park'ta 31 Ağustos-1 Eylul tarihlerinde duzenlenecek Turkiye Pist Şampiyonası'nın 4. ayak mucadelesinin basın toplantısı yapıldı. Otomobil sporlarında Turkiye Pist Şampiyonası'nın 4. ayak mucadelesi, 31 Ağustos-1 Eylul tarihlerinde İntercity İstanbul Park'ta yapılacak. Haftasonu gercekleştirilecek organizasyon dolayısıyla Cırağan Sarayı'nda duzenlenen basın toplantısında, İntercity firması ile yapılan sponsorluk anlaşması hakkında bilgiler verildi. Toplantıya, Turkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Ceker, TOSFED Yonetim Kurulu uyeleri, İntercity Yonetim Kurulu Başkanı Vural Ak ve şampiyonada yarışan takımların yetkilileri ile pilotları katıldı. CEKER: "BU İŞİ BUYUTECEĞİZ" Toplantıda konuşan TOSFED Başkanı Ceker, Formula 1'e evsahipliği yapmış, dunyanın onemli pistlerinden biri olan İntercity İstanbul Park'ın yeniden motor sporlarına kazandırılması icin gosterdiği gayret nedeniyle Vural Ak'a teşekkur etti. İntercity'nin yaklaşık 250 bin liralık bir sponsorlukla kapılarını pist şampiyonasına actığını kaydeden Ceker, "İnanıyorum ki bu işbirliği, bundan sonra motor sporları ve otomobil sporlarını buyutme hedefimizdeki onemli noktalardan birisi olur. İnşallah diğer firmalarla da aynı şekilde beraberlikler yaparak, bu işi buyuteceğiz" diye konuştu. AK: "ONUMUZUN ACILDIĞINI GORUYORUM" "Turkiye'de genel cizgi; parayı bulan yarışıyor, yetenekli olan değil" diyen Intercity Yonetim Kurulu Başkanı Ak ise aynı zamanda sosyal sorumluluk da iceren yeni projelerle, bu ana cizgiyi değiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. İstanbul Park'ın yaşaması gerektiğini anlatan Ak, cok sayıda projelerinin bulunduğunu, bu pisti Turkiye'nin otomobil yarışları merkezi haline getirmek istediklerini aktardı. Motorsporlarının geleceği icin daha geniş projeler uretilmesi gerektiğini anlatan Ak, Alman Yol Guvenliği Vakfı ile ortak suruş guvenliği kursu başlattıklarını da bildirdi. Şimdiye kadar hic yarışmamış, bu işe meraklı genclerin katılımıyla bir yarış okulu projelerinin bulunduğunu dile getiren Ak, Turkiye'de en cok arac satan 8 uretici firmayı ikna ettiklerini kaydederek, şunları soyledi: "Onlara 25'er pist aracı hazırlatıyoruz. Bu 8 ozel kupa demek. Toplam 200 arac. 500 gencin 8 değişik kupa altında yarışmaya başlaması, uluslararası markaların bu işe elini koyması adına buyuk bir gelişmedir. Bu işi hayata gecirmek icin cok iddialı ve niyetliyiz. Proje bitti. İdari nedenlerden dolayı beklemeye almıştık. Şimdi onumuzun acıldığını goruyorum." Cok sayıda heyecan verici uluslararası organizasyonun Intercity İstanbul Park'ta yarış duzenlemek istediğini anlatan Ak, onumuzdeki yıl 8 amator, 2 ust duzey kupa planladıklarını bildirdi. Toplantıda Ulku Motorsporları'ndan Umit Ulku, Loft T-Max Racing Team'dan Taner Şengezer ve Borusan Otomotiv Motorsport'tan İbrahim Edhem Okyay da acıklamalarda bulundu. GENC PİLOT KAAN ONDER'E ODUL TOSFED Başkanvekili Sinan Kılıc, Formula 1 pilotu olmak icin eğitim verilen ve dunyanın en ciddi organizasyonlarından birisi olarak gosterilen Formula BMW Talent'ta iki kez birincilik alan genc pilot Kaan Onder'e odul verdi. Odul toreninde konuşan genc pilot, mucadele ettiği şampiyonada 15 Eylul Pazar gunu final yarışının yapılacağını, bu son etapta da birincilik icin elinden geleni yapacağını kaydetti. Bu arada TOSFED Başkanı Ceker, federasyon olarak 2013 FIA Akademi secmelerine Turkiye'den Gun Taşdelen'in katılacağını acıkladı. Sporx __________________