"Belcika'da Zorlanmamız Tek Seferlik Bir Şeydi"
Spor Haberleri0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Belcika'da Zorlanmamız Tek Seferlik Bir Şeydi"
-
17-10-2019, 22:44:21Mercedes AMG F1 takımı, Belcika Grand Prix'inde oldukca zorlanmasına rağmen, gelecek yarışlarda yeniden kazanan bir takım kimliğine burunmemeleri icin sebep goremediğini acıkladı. Lewis Hamilton, Belcika GP haftasonuna Sebastian Vettel'in şampiyonluk yolundaki en buyuk rakibi olarak lanse edilerek girmişti ancak Hamilton pole'u almasına rağmen Vettel'in kendisini ilk turda gecmesine ve dominant bir zafer elde etmesine engel olamamıştı.Hamilton ilerleyen bolumde 9. sıradan yukselen Fernando alonso'ya da gecilerek yarışı 3. sırada tamamlamıştı. Sonuc karşısında hayalkırıklığı yaşanmasına ve Vettel'in şampiyonluk yolunda farkı acmasına rağmen takım atronu Ross Brawn, yaşananarın mantıklı bir acıklaması olduğunu ifade etti. "Otomobili Spa icin doğru ayarlayamadığımızı duşunuyorum. Cuma sabahından beri suren bir durumdu bu. Aslında doğru ayarlara oldukca yakındık ancak onceki yarışlardaki keskinliği yakalayamadık.İster ayarlara yaklaşımla ilgili olsun, ister yaptığımız değişiklerle, geriye donu bakmamız gerekiyor.Bu sezon yaptığımız değişiklikler genel olarak ruzgar tuneliyle ve simulatorle uyumluluk acısından oldukca iyi gidiyor. Aero paketi de kesinlikle bekleneni verdi." "Ancak ilk sektorde iyi değildik, Eau Rouge civarındaki performansımız da zayıftı, ancak otomobil hızlı virajlarda yere garip şekilde oldukca iyi tutunuyordu." "Detaya inip bunun sebeplerini daha anlamak zorundayız." Hamilton her ne kadar takımın eski formunu downforce acısından Spa'ya benzeyen Monza'dan sonra iyileştirmesini beklese de, Brawn, Monza icin daha umutlu konuştu. Red Bull'un Spa ve Monza gibi klasik pistlerde sıkıntı yaşadığı donemleri geride bıraktığını da ifade eden Brawn, şampiyonluk Vettel'e cok yakın değerlendirmesine, "Sizce de oyle değil mi?" şeklinde yorum yaptı. "Hala sekiz yarış ve alınabilecek 200 puan var. Kimi Raikkonen'in serisinin sona ereceğini kim duşunuyordu? Denemekten vazgecmeyeceğiz.Cocuklarla biraz konuştum ve ucuncu ya da dorduncu olmaktan memnun olmadıklarını gordum. Bekledikleri bu değilse ve bu gibi sonuclardan tatmin olmuyorlars bu harika. Takımın boyle beklentileri olması harika." Kaynak __________________