Turkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Ceker, motor sporlarında yaşanan duraklama donemini, başarılı planlamalar ve onleyici tedbirlerle aşıp yeni bir donem başlatmak istediklerini soyledi.
TOSFED'in temmuz ayında yapılan olağanustu genel kurul toplantısında başkanlığa secilen Ceker, yaklaşık 2 aylık başkanlık surecini ve gelecekle ilgili hedeflerini AA muhabirine değerlendirdi. Otomobil sporlarına ceşitli alanlarda uzun yıllar yaptığı hizmetlerden sonra, başkanlığa secilmesinin ardından camiadan aldığı tepkilerin cok guzel olduğunu dile getiren Ceker, şunları kaydetti: "Medya ile daha cok yakınlaşıp, geriden gelen kuskunlukleri kaldırmak istiyorum. Yeni bir donem başlatıp, bu işe otomotiv sektorunu de cekmek istiyorum. Motor sporlarının ana kaynağı ve ilgilenmesi gerekenleri bu işin icine cekmek onemli. Markalar icin, hem 'AR-GE' calışması hem tanıtım hem de urun sergileme acısından son derece onemli. Bunu hissettirip, otomotiv sektorunu daha aktif halde kullanarak, sporumuzu geliştirmeye ve buyutmeye calışıyoruz." Ceker, diğer branşlara gore biraz geride kalmış gibi gorunen Turkiye Pist Şampiyonası'nı bu donemde geliştirip on plana cıkarmak istediklerini belirtti. - "Duraklama, donem donem dunyada da yaşanıyor" Turkiye'de motor sporlarının ust seviyelere cıkıp sonra bir duraklama ve duşuş donemi yaşandığını anlatan Metin Ceker, yaşanan bu donemi, guzel planlamalar ve projelerle sonlandırmak istediklerini ifade etti. Federasyon başkanı Ceker, "Duraklama ve duşuş donemleri donem donem dunyada da yaşanıyor. Şu an Dunya Ralli Şampiyonası bile kayıpta. Bu donemi guzel planlamalar ve onleyici tedbirlerle aşıp, tecrubelerimize dayanarak canlandırmaya bakacağız. Elimizde sihirli değnek yok, bir gunde olacak iş değil. Ancak 2014'te bu işin yarısına gelmiş oluruz" şeklinde konuştu. Yarın başlayacak Turkiye Pist Şampiyonası'nda sezonun 4. ayak yarışıyla, İntercity İstanbul Park'ın yeniden otomobil sporlarıyla buluşmasının cok onemli olduğunu dile getiren Ceker, "Motosiklet yarışları pistte devam ediyor. Superbike gelecek. Bizim pist şampiyonalarımızın iki yarışı yapılacak. 2015'te ozel marka kupaları devreye girecek. Bir pilot okulu devreye giriyor. Boylece iş kaynağından genişlemiş olacak" şeklinde ifadeler kullandı. - "F1, devletin de el atması gereken bir olay" Formula 1 yarışlarının bir ayağının yeniden İntercity İstanbul Park'ta yapılma olasılığını da değerlendiren Ceker, bu konunun sadece sportif duşunulemeyeceğini, devletin de desteklemesi gereken bir olay olduğunu kaydetti. İntercity Yonetim Kurulu Başkanı Vural Ak'ın bu konuda kişisel cabalarının bulunduğunu aktaran Ceker, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "F1, biraz devletin de el atması gereken, desteklemesi gereken bir olay. Biz sportif tarafını her zaman becerdik, yine yaparız. Vural Ak'ın kişisel cabaları var. Hatta belli rakamları ustlenerek bu işin icine girme teklifi oldu. Seneye inşallah devlete de iyi anlatılır, bu şekilde gelir. Buna sadece sportif olarak bakmayalım, ulkenin tanıtımı da var. F1'in Turkiye'de sportif direktorluğunu yapmış bir insan olarak, tekrar gelmesini istiyorum." Ajansspor __________________