Formula 1 suruculeri FIA'yı aynalar yerine arkayı gosteren kamera ve ekranlar koyması icin cesaretlendiriyor. Konu, Magnussen'in Suzuka'da Leclerc'e yaptığı tartışmalı savunmadan sonra Austin'de cuma gunku surucu brifinginde masaya yatırıldı. Şu anki aynalarla arka tarafın goruluşunun kısıtlı olduğu ve DRS ile bir arac yaklaşıyorsa o aracın hızını tespit etmenin cok guc olduğu kabul edildi. Aynalar 2019 F1 teknik yonetmeliği doğrultusunda modifiye edilmiş olsa da, onlara alternatif olarak kamera kullanılması onerildi. FIA konuyla ilgileniyor. Aşılması gereken uc sorun var. Bunlar farklı hava koşulları icin parlaklık ayarı, kokpit ici ya da normal ayna pozisyonuna kamera koyulması ve suruculerin perspektifi olmayan ekranlara odaklanması ve sonra piste bakmasının zor olması. Carlos Sainz, Motorsport.com'a "Charlie Whiting olayın sıcaklığıyla Kevin'e cok yumuşak davrandığını soyledi." "Ben onun kararına katılıyorum." "Bu aynalarla arkayı gormek mumkun değil. Kevin o hamleyi bilerek yaptı ama aynalar yuzunden yanlış hesap yapmış oldu. Daha once de boyle şeyler olduğu icin butun sucu ona atmayacağım." "Ayna yerine kamera konulmasını teklif ettik, diğer kategorilerde bu var. FIA bu tekifi inceleyecek." "Bu teklif suruculerden geldi. Başka kategorilerde olduğunu biliyoruz. WEC'de car. Bu kesin gelir demek değil ama bir opsiyon olabilir." Mercedes surucusu Valtteri Bottas kameraların aynalara gore iyi bir alternatif olacağını duşunuyor. "Calışmaması icin bir sebep yok. Yol ve yarış araclarında bunlarla zekice şeyler yapıldı." "Teknoloji mevcut. F1 teknolojinin zirvesinde bir spor olmalı, o yuzden yapılabileceğini biliyorum. Bunu gormek iyi olur." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1 Suruculeri Aynalar Yerine Lamera ve Ekran İstiyor