Suruculer Meksika GP'si antrenman turlarında hiper yumuşak lastikle attıkları turları yağmurda suruş yapmaya benzetti. F1'in lastik tedarikcisi Pirelli Mexico City'ye 2018 versiyon hiper yumuşak lastikleri getirdi. Cuma gunu duşuk yol tutuş koşullarıyla yuksek sıcaklığın birleşimi takımlara gucluk yarattı. Hiper yumuşakla yaşanan sorun nedeniyle alışıldık sıralama yaşanmazken, Red Bull, Renault pilotlarının onunde ilk iki sırayı aldı. Haas surucusu Magnussen gunun en yavaş derecesini atan isimdi. "Lastikler konusunda cok zorlandım. Hiper yumuşak lastiklerle bir tur atabildim ve cok da hızlı olmadı." "Sonuncu değiliz ama istediğimiz kadar da rekabetci değiliz. Duşuk yakıtta farklı, yuksek yakıtta farklı lastik davranışı var." "Sadece suruş yapıp pistte kalmaya calışıyorsunuz. Yol tutuş olmadığından dolayı hızlı gitmeye calışmak yerine turu tamamlamaya odaklanıyorsunuz." "Adeta yağmur lastiğiyle kuru havada suruş yapmak gibi. Burada niye boyle olduğunu anlamadım ama bu buyuk bir problem." Magnussen'in takım arkadaşı Grosjean şakayla "Bir noktada yağmur yağdığını duşundum." dedi. "Cok zorluydu. Sıralama turu atacaksanız tek turda iyi bir lastik ama uzun suruşte uc tur atınca yağmurda suruyormuş gibi oluyor." Suruculer hiper yumuşak lastikten tek turda en iyi performansı almakta ve uzun suruş yapmakta zorlandı. Ferrari surucusu Vettel, lastikleri fazla aşındırmadan istenilen sıcaklığa ulaştırmanın hızlı turda yarım saniye fark yaratabileceğini soyledi. "Yarın ana işimiz bu olacak cunku sıralamada tek tur atabiliyoruz." "Hiper yumuşak lastikle biraz daha iyi olmasını bekliyoruz ama yine de turun başından sonuna kadar dengede kalmak guc olacak." Pierre Gasly aşınmanın aracı F1 aracından cok ralli aracına benzettiğini soyledi. "İlk turumdaki tempomdan sonra ilk iki sektorden sonra lastiğin nasıl dayandığına şaşırdım." "İlk turda tek tur temposundan altı saniye gerideydim, ucuncu turdan sonra aynı zamanı atabildim, ondan sonra ise performansım her tur bir saniye duştu." "Arkayı ve onu kaybettim. Birkac turdan sonra artık bir Formula 1 aracı gibi hissettirmiyordu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hiper Yumuşak Lastikle Suruş Yağmurda Suruşe Benzetildi