Brendon Hartley, Toro Rosso'nun Gasly'nin aracının hasar gorduğu iddiasını yalanlayan sozlerini acıklamasına izin verilmediğini soyledi. Hartley’in F1 kariyeri tehlikede. Toro Rosso'nun ikinci koltuğuna Alexander Albon'un getirilebileceği soyleniyor. Takım patronu Franz Tost, cuma gunu Hartley'in koltuğunu korumak icin daha fazla şey yapması gerekiyor. Hartley, performansının yeterli olduğu konusunda ısrarcı. Hartley aynı zamanda takımın Gasly'nin Amerika GP'de hasar nedeniyle yavaş kaldığına dair raporuna karşı cıkıyor. "Tum sezon boyunca gelişmeye devam ettim. Yarışlarda bana fırsat her zaman verilmedi. Strateji genelde diğer araca yardımcı oldu. Sıralamada cok yakınken geriye duşunce puanlarda bu fark ortaya cıktı." "Sezon ilerledikce guclendim. Austin'de bunu kanıtladım. Basın acıklamasında dendiğinin aksine oteki aracta bir sorun yoktu." "İyi bir performans gosterdim ve puan aldığım icin mutluyum." "İyi bir iş yaptığımı biliyorum ve Honda ile gelişme konusunda takıma yardımcı oldum." "Gelecek sene de burada olmayı umuyorum." Gasly ve Tost, Toro Rosso'nun yarış sonrası basın acıklamasında Gasly'nin tabanında olan hasara atıfta bulunmuştu. Meksika'daki sıralamadan sonra takımdan daha fazla destek isteyip istemediğine dair Hartley "Bu konuda yorum yapmayacağım." dedi. Hartley, Gasly'nin taban hasarıyla ilgili daha fazla yorum yapmasına izin verilmediğini soyledi. Gasly tabanının hasar gorduğu konusunda ısrarcı. Gasly, ilk darbenin Lance Stroll ve Fernando Alonso arasındaki kazadan kacınmak icin pist dışına cıktığında olduğunu soyledi. "Turun devamında da buyuk karbon fiber bir parcanın uzerinden gectim, denge ve performansım etkilendi." Gasly Hartley ile olan ilişkisine değindi. "O cok baskı altında ve sezon başına gore işlere farklı bakıyor." "Şu anda cok şey soyluyor." "Herhangi birşey hakkında yorum yapmama gerek yok." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hartley: Gasly İddiamı Acıklamamama İzin Verilmiyor