Leclerc: Kariyerimin en surpriz ikinci bolum turuydu
Spor Haberleri0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Kariyerimin en surpriz ikinci bolum turuydu
-
17-10-2019, 22:31:29Charles Leclerc kariyerinin ''bir numaralı surprizini' Brezilya'daki sıralama turlarında yaşadığını belirtti. Sauber, dunku sıralama turlarında yağış artınca Charles Leclerc'e pit alanına gelmesini soyledi ancak gelecek sene Ferrari'de yarışacak surucu son bir tur atmayı tercih etti. Sıralama turlarında elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Leclerc, ucuncu bolume yukselmek icin super yumuşak lastiklerle 1.08.355'lik zamana ulaşmayı başardı ve ilk 8'de kalmayı başardı. Ricciardo'nun cezası nedeniyle de 7. sıraya yukseldi. "Bilmiyorum. Surpriz turlar acısından kesinlikle bir numaraydı cunku hic beklemiyordum." "Durust olmak gerekirse, eğer takımın tutumunu yargılayacak olsaydım (bir tur daha atmaya karar vermeden once) garajın icinde kalmak istediğimi soylerdim cunku bazı yerlerde yol tutuşu gercekten cok azdı." "Attığım son turdan oldukca memnundum, fakat bitiş cizgisini gecip ucuncu bolume kaldığımda kaskın icinde o kadar cok bağırmıyordum!" "Sadece ben değil, tum takımın ve hatta televizyonlardan bizi izleyen herkesin de bir surpriz yaşandığını duşunduğunu biliyorum." "Kimse bunu beklemiyordu, bir kez daha denemek istedim cunku pes etmeyi asla sevmiyorum. Gercekleşebileceğini duşunduğumde sadece denemek istedim." Leclerc'in takım arkadaşı Marcus Ericsson da yedinci olarak kariyerinin en hızlı zamanını elde etti, Ricciardo'nun cezası nedeniyle de yarınki yarışa 6. sırada başlayacak. Ericsson da zamanını "buyuk başarı" olarak adlandırdı ancak birinci bolumdeki sıkı orta sıra mucadelesi nedeniyle dışarıda kalma ihtimali ile karşı karşıya kaldığını da kabul etti. Gelecek yıl IndyCar'da yarışacak olan Ericsson, "Guclu kaldığımızı duşunuyorum. Birkac kez ucuncu bolumde bulunduk, gecen hafta Meksika'da da olmuştu" "Aracın daha iyi olması icin gece değişiklikler yaptık her seansta seviyemizi artırmayı başardık. Cok iyi bir seans oldu." "Harika hissettiriyor. Acıkcası, asıl mesele, takımın hem P6'da hem de P7'de guclu sonuclar alması." "Şahsen benim icin de buyuk bir başarı ve bu konuda cok mutluyum." dedi. motosport __________________