Bottas: Super yumuşak lastik başlangıcta bize avantaj getirebilir
Spor Haberleri0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: Super yumuşak lastik başlangıcta bize avantaj getirebilir
-
17-10-2019, 22:30:50Valtteri Bottas, sıralama turlarını ucuncu sırada tamamladığı icin hayal kırıklığı yaşadığını soylerken, startta super yumuşak lastiğe sahip olmalarının kendilerine avantaj getirebileceğini soyledi. Sıralama turlarının her iki bolumunde de Lewis Hamilton'a yakın gozuken Valtteri Bottas, son bolumde 1:07.441'le ucuncu en hızlı zamanı yaptı. Hamilton'dan 0.160 saniye yavaş kalan Bottas, Sebastian Vettel'in ise 0.067 saniye gerisinde kaldı. Mercedes ikilisi yarışa super yumuşak lastikle başlayacak cunku ikinci bolumde en hızlı derecelerini bu lastiklerle yaptılar. Ferrari suruculeri ise yumuşak lastikle yarışa başlayacaklar. Bottas, "Tum hafta sonu boyunca sahip olduğum tempoyu goz onune alırsak, bugun pole pozisyonu icin savaşacağımı hissetmiştim. Oysa şimdi Lewis'e gecilmem ve onunla aramızda bir Ferrari olması beni hayal kırıklığına uğratıyor." "Ucuncu bolumdeki ikinci denememde 0.2 saniye daha iyi geliyordum ancak 12. virajda zaman kaybettim ve arka duzluğe cıkan ilk aractım. Bundan oturu hicbir aracın hava koridoruna giremedim. Arka bolumden bitiş cizgisine doğru ilerlerken zaman kaybetmeye devam ettim." "Gunun sonunda takım olarak guclu bir sıralama turları gecirdik. Yarışa Vettel'den daha yumuşak lastiklerle başlayacağız. Bu yuzden bizi ilginc bir yarış bekliyor olacak." "Bekleyelim ve yarışta bizi neyin beklediğini gorelim." dedi. Hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığı sorusuna Bottas, "Bugun pole pozisyonu alabilecek hızım vardı ve bunu başarabilirdim fakat olmadı. Bu tabii ki biraz hayal kırıklığına neden oldu. Son turum kesinlikle daha iyiydi ama duzluklerde kimsenin hava koridoruna giremeyince yaklaşık 0.2 saniye kaybettim. Bu tabii ki hayal kırıklığına neden oluyor." yanıtını verdi. motosport __________________