Ducati surucusu Jorge Lorenzo, Valencia'daki ilk gunun ardından hissettiği acının beklediğinden daha buyuk olduğunu soyledi. Lorenzo, Tayland'daki antrenman turlarında buyuk bir kaza yapıp sol bileğini kırmış ve sonrasındaki dort yarışta piste cıkamamıştı. Bu hafta sonu final yarışı yapılacak ve Lorenzo, bu yarışla Ducati'ye veda edeceği icin piste cıkmak istiyordu. Perşembe gunu yaptığı acıklamaya yarışabileceğinden emin olduğunu soyleyen uc kez dunya şampiyonu, cuma gunku antrenman turlarında iki saniye daha yavaştı ve 19. sırada yer aldı. Beklediğinden daha kotu durumda olduğunun altını cizen Lorenzo, "Durust olacağım, burada daha iyi olacağımı duşunmuştum. Beklediğimden biraz daha kotuydu." "MotoGP motosikletleri cok farklı, daha fazla baskı ve ağırlık var, ozellikle frenleme esnasında. Bu cok buyuk ve sakatlığım henuz tam iyileşmedi." "Sepang'da olandan cok daha iyiyim. Muhtemelen yağmur bana bana yardımı oluyor cunku yağmurda, kuruda olanın yarısı kadar baskı oluyor." "Bu şartlarda negatif olan şey ise kaza yapma ihtimalinizin daha fazla olması. Sakatlığım tamamen iyileşmedi ve tekrar kaza yapma fikri şu anda pek hoş gelmiyor." dedi. Honda ile 2019-20 icin sozleşme imzalayan Lorenzo, onumuzdeki hafta Japon ureticinin motosikletini test edecek fakat bunun hafta sonuna olan yaklaşımını hicbir şekilde etkilemediğini soyledi. "Şahsen kendimi, fiziksel durumumu duşunuyorum. Endişem bu. Sakatlığım tamamen iyileşmedi." "Normal şartlarda, eğer yağmur varsa kuru zemine gore daha dikkatli olmalısınız cunku kaza yapmak istemezsiniz. Kendinizi tamamen guclu veya iyi hissetmiyorsanız daha dikkatli olmaya calışırsınız." "Ducati ile son yarışım olmasıyla ilgilisi yok, bu bilinc altıyla ilgili." Lorenzo'nun takım arkadaşı Andrea Dovizioso ise gunu dorduncu sırada tamamlarken, GP18'in yağmurdaki performansını beğenmedi. "Bugun motosikletteki duygu cok kotuydu. Sabah ve oğleden sonra zemindeki su seviyesi farklıydı fakat duygu aynıydı." "Gercekten kotu bir duyguydu. Bu pistte daha iyi bir hız bekliyorduk." "Arka tarafta yeterli his yoktu. Bu yıl yağmurda bu motosikleti cok fazla surmedik ve sezon icerisinde motosikletin dengesini biraz değiştirdik." "Anlamamız gerekiyor calışmalıyız cunku normalde gecmişte herhangi bir pistteki ıslak zemin performansımız, başlangıctan itibaren iyi olurdu." "Bugun de olmalıydı fakat pek endişem yok. Analiz edilmesi gerekiyor. Bunun uzerinde calışmalı ve bazı değişiklikler yapmalıyız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo: Beklediğimden Daha Fazla Acı Cekiyorum