Valentino Rossi, 16. sıradan başlayacağı Valencia'da kuru zeminde motosikleti uzerinde hic rahat olmadığını soyledi. Rossi, kaza yaptığı 3. antrenman seansında 13. olmasının ardından doğrudan sıralamalarda 2. seansa kalamadı. Ardından kuru zeminde gecen 4. antrenman seansında Rossi, 22. sırada kaldı ve Q1'de Maverick Vinales, Jorge Lorenzo ve Andrea Dovizioso gibi isimler karşısında 2. seans biletini alamadı. Rossi, kaza nedeniyle sol omzunda ağrı olsa da yavaş kalmasının asıl sebebinin bu olmadığını kabul etti. Rossi, "Benim icin cok zor bir gundu. Cok zordu cunku dun yağmurda gecen antrenman seansının ardından guclu olacağımıza dair cok iyimserdim. Ancak onemli olan bu sabahki 3. antrenman seansında hızlı değildim." "İlk başta zorlamaya calıştım ancak kaza yaptım. Ancak onun haricinde, diğer motosikleti alsam da performansım ve hislerim ilk 10'da olmaya yetecek kadar iyi değildi." "Oğleden sonrası icin bir şeyleri değiştirdik ancak o zaman da koşullar farklıydı. Kuru zeminde gercekleştirdi ancak gercek şu ki oğleden sonra motosiklet uzerinde hic iyi hislere sahip olmadım." "Cok rahatsız hissediyorum. Zorlayamıyorum bu yuzden oldukca yavaş kalıyorum. Yarınki yarışa cok gerilerden başlayacağım. Bu yuzden durumu duzeltmek zor olacak." "Bazen sol omzumda cok ağrı hissediyorum. % 100 hissetmiyorum." "Kaza buyuktu cunku cok yuksekten duştum. Ağrı nedeniyle o bolume buz koyduk. Ağrı kesici aldım ancak suruş konusunda bir sorun olmayacak." "Bugun daha cok frenlemede sorun yaşadım. Asla duramıyordum. On tarafı kilitliyordum bu yuzden virajda hep hızlıydım ancak hızlanmamız iyi değildi. Hızlanırken yol tutuşu yoktu. Bu yuzden motosikleti surmek zordu. Deniyorum ancak yeteri kadar hızlı değildim." dedi. Rossi ayrıca, kendisinin bu kadar geride kalıp sadece 2 puan arkasında yer alan ve pole pozisyonundan başlayacak takım arkadaşı Maverick Vinales'i şampiyonada geride tutmasının mumkun olmayacağını soyledi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi, Valencia'da Kuru Zeminde Hic Rahat Değil