Luca di Montezemolo, Ferrari'nin kendileri icin pilotları da dahil olmak uzere her şeyin uzerinde olduğu konusunda son derece net bir acıklama yaptı. [IMG]http://img593.**************/img593/5452/cvpn.jpg[/IMG]
Tansiyon Macaristan GP haftasonu sırasında Fernando Alonso'nn 32. yaş gununu kutlarken 'diğerleri gibi bir otomobil diliyorum' demesiyle başlamıştı. İspanyol pilotun imalı mesajı Ferrari tarafından hoş karşılanmazken, di Montezemolo'nun Alonso'yu arayıp konu ile ilgili her şeyi anlatması istediğine yonelik haberler basına yansıdı. Bu ufak cumle, Alonso'nun gelecek sezon Webber'in yerine Red Bull'a gecmek istediği şeklinde de yorumlandı. Butun soylentilerin, spekulasyonların ve Red Bull'un Alonso'nun menajeriyle goruştuğunu resmen acıklamasının ardından ardından, Ferrari başkanı Luca di Montezemolo, Corriere della Sera'nın spor haberleri editoru Daniele Dallera'ya takımın onceliklerinin neler olduğunu net ve acık yurekli bir dille anlattı. "Bizi destekleyenler hicbir şeyi unutmazlar. Saygıyı hak ediyorlar ve tatmin olmayı hak ediyorlar. Daha acık soyleyeyim. Beni ilgilendiren tek şey Ferrari." "Pek cok pilotumuz oldu. Bazıları iyi, bazıları muhteşemdi fakat hepsi gelip gecti ve geriye hep Ferrari kaldı." Direkt olarak Alonso'ya yonelik acıklamalar da yapan di Montezemolo, "Fernando muhteşem bir pilot ve biraz da bana benziyor. Kazanmak istiyor." dedi. "Kazanmanın ve kaybetmenin kolkola olduğunu hatırlamak zorunda. Ve Ferrari'nin ona başlangıctan itibaren ilk cizgi icin savaşacak bir otomobil vermek zorunda olduğunu da. Benim icin de rekabetci olmakta zorlanan bir Ferrari'yi oturup seyretmek hic kolay değil." "Calışanlarım uzerindeki otoritemi zorlamak istemesem de işte bu yuzden olaya dahil oldum. Bu olmalı mıydı? Fakat nasıl? Sezona iyi başladık, Dunya Şampiyonasının başında belki en hızlı olmasa da cok rekabetci bir otomobilimiz vardı. Fakat sonra bir şey oldu ve ilerlemek yerine geriye duştuk." "Şimdi belirteceğim gibi bu durum karşısında doğru tavır, hataları anlamak, onları cozmek ve sonra da bu dikkatli analizin ardından otomobili daha iyiyye taşımak." "Şimdi herkes aklını pistlere geri doneceğimiz zamana odaklamalı, ki sezonun verilen aradan sonraki bolumunu pek sevmem fakat buna uyum gostermeliyiz." "Fernando gectiğimiz sezonlarda bize cok şey verdi ve tekrar ediyorum, ozellikle gectiğimiz sezon Silverstone'dan sonra rekabetci olmamız gerekirken yaşadığı hayal kırıklığı son derece anlaşılabilir. Fakat bazı tavırlar, kelimeler ve cıkışlar hic hoşuma gitmedi. Bunu soyledim de..." "Pilotlar da dahil herkese Ferrari'nin her şeyden once geldiğini hatırlattım. Ferrari her şeyden once gelir ve oncelik her zaman Ferrari'dir. Bir ailede olduğu gibi Baba'nın bazen ailenin kurallarına saygı gosterilmesini hatırlatması gerekir. Ailenin değerlerinin altının iyice cizilmesini istiyorum." "Felipe hızlı bir pilot ve harika birisi. Ancak gectiğimiz gunlerde onun da bizim de puanlara ve sonuclara ihtiyacımız olduğunu net bir şekilde goruştuk. Bir noktadan sonra birbirimizin gozunun icine bakıp kararımızı vereceğiz." Ancak butun yuk pilotların uzerine yuklenmiş de değil. di Montezemolo, Ferrari'deki gorevinde takımın şampiyonluk yaşamak konusunda zorluk yaşadığı bir diğer isim Stefano Domenicali'nin de sonuclar elde etmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. "Stefano'nun butun yonetici bakış acıları bizimle doğdu ve gelişti. Ancak bir spor adamı olarak onun da sonuclara ihtiyacı var." "Ancak Domenicali hakkında konuşurken hakkını da yememek gerekiyor. Onun yonetiminde bir markalar şampiyonluğu elde ettik ve uc pilotlar şampiyonluğuna cok yaklaştık. Ki eğer bunlardan birkacını kazanabilseydik insanların Stefano'ya olan bakış acıları cok farklı olacaktı." "Ona sıklıkla hatırlattığım bir şey var. Her bireysel organizasyondan maksimum verim elde edilmesini sağlamalı, asla tatmin olmamalı ve gerektiğinde sert ve uzucu kararlar almaktan cekinmemeli." KAYNAK __________________
'Pilotlar Gelir Giderler, Aslolan Ferrari'dir'
Spor Haberleri0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 'Pilotlar Gelir Giderler, Aslolan Ferrari'dir'