Max Verstappen, Esteban Ocon'u ittiği icin herhangi bir pişmanlık duymadığını soyledi. Max Verstappen, turunu geri almaya calışan Esteban Ocon'la Brezilya'da temas yaşamış ve ikinciliğe gerilemişti. Bu temasın ardından yarış bitince Ocon'un yanına giden genc Hollandalı, Fransız surucuyu itti ve bu hareketinden sonra kamu cezasına carptırıldı. Abu Dhabi'de konuşan Verstappen, Ocon'u ittiği icin pişman olup olmadığı sorusuna, "Pek sayılmaz. Ben ozur beklerken farklı bir cevap aldım. Hepimiz duygusal insanlarız, tam zaferi kazandığım zaman kaybettim ve benim acımdan bakarsam sakin bile davrandım." "Daha kotusu de olabilirdi ve bence bu hangi spor olursa olsun aynıdır. Aslında birkac gun once futbolda yine aynı şeyi gordum. Bu yuzden kendi acımdan oldukca sakin bir yanıt olduğunu duşunuyorum." "Ne yapmamı bekliyorsunuz ki? Elini sıkmalı ve birincilik yerine ikinciliği aldığım icin teşekkur mu etmeliydim?" "Siz neler olduğunu duymadınız, sadece ittiğimi gorduğunuz. Ama eğer tum konuşmayı duysaydınız farklı olduğunu gorurdunuz." Şampiyonluk savaşında olsaydı değişen bir şey olup olmayacağı sorusuna, "Şampiyonluk icin mucadele ediyorsanız, değişeceğinizi duşunmuyorum. Diğer insanla farklı şeyler yapmanızı soyler cunku bunu soylemek kolay. Arkada yarışan bir pilotla carpışmayı beklemiyordum. Birincilik ve ikincilik icin savaşıyorsanız ve sonrasında bunun gibi bir temas yaşıyorsanız o zaman farklı bir hikaye olurdu." "Eğer boyle bir temas varsa, durust olmak gerekirse neyi farklı yapmam gerekirdi gercekten anlamıyorum. Sizler bir yarış pilotu değilsiniz ve bu pozisyonda olmadınız. Hepimiz burada kazanmak icin varız. O pozisyondaysınız ve zafer sizin elinizden alınıyorsa. Bu hic de guzel bir şey olmaz. Duygular harekete gecebilir ve bence bu cok normal." Ocon'un ne soylediği sorusuna ise Verstappen, "Duymayı beklemediğim bir şey soyledi. Gunun sonunda ne olduğunun onemi yok ama beni cok kızdırdı. Ozur dilemek yerine boyle davrandı." "Yarıştan sonra vucudunuzda belki doğru cevabı bulamıyorsunuz. Bizler robot değiliz, duygularımız var. Seb'in dediği gibi robotları araca koymadığımız surece boyle şeyler hep olacak." dedi. Verstappen'in olayı dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel'e de soruldu ve Alman pilot, "Gunun sonunda her şey cok basit, bizim de duygularımız var cunku insanız. Her iki yolu da secebiliriz. Harika bir şey olduğunda sevincten ucarız, mutlu oluruz. Ama eğer mutsuzsanız veya uzgunseniz farklı bir yol secersiniz." "Bence biz burada bizim icin dunyalar anlamına gelen bir şey icin savaşıyoruz, sizin icin ne kadar onemli bilmiyorum. İzlerken insanları coğu şov icin izliyor. Bazıları da işi gereği bunu yapıyor. Bizim icin de bir iş ama aynı zamanda bizim hayatımız." "Hepimiz yarışmaya kucuk bir cocukken go kartta başladık ve Formula 1 aracında olmak hepimizin ruyasıydı. Duygular bu sporun bir parcası. Sanırım hep oyle olacak." Son olarak Kimi Raikkonen de, "Olayı sonradan gordum. Boyle şeyler olabilir, kotu bir şey olduğunu sanmyıyorum. Pek cok acıdan iyi bir şey değil ama dunyanın sonu da değil. En azından insanların konuşacak bir şeyi var." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Ocon'u İttiğim İcin Pişman Değilim Hatta Sakin Bile Davrandım