Brendon Hartley, Toro Rosso'dan takım arkadaşı Pierre Gasly'nin takım emirleriyle ilgili yaptığı "şirin acıklamanın" sezon boyunca yaşananların ardından inandırıcı olmadığını soyledi. Brezilya'da gercekleştirilen yarışın son bolumunde takım arkadaşı Pierre Gasly'den daha yeni lastiklere sahip olan Brendon Hartley, takımdan yer değiştirmelerini istedi. Ancak Gasly, Toro Rosso'nun takım emrine uymadı ve bitime sadece birkac tur kala takım arkadaşına yol verdi. Bunun sebebi de lastiklerinin iyice bitmesiydi. Gasly, yarıştan sonra yer değiştirmelerinin bir anlamı olmadığını cunku puan alacak seviyede olmadıklarını soyledi ve ekledi: "Boyle bir konumdaysanız o zaman savaşabilmelisiniz." Ancak Abu Dhabi'deki final yarışı oncesi konuşan Hartley, Gasly'nin yorumlarını reddetti. Motorsport.com'a konuşan Hartley, şoyle dedi: "Pierre'inn medyaya yaptığı şey şirin bir konuşmaydı. Ben ona defalarca yol verdim, ama o aynı şeyi yapmadı. Hatta pozisyonumu, hatta yarışımı, takıma puan kazandırabilmek icin tehlikeye attım." "Onu yakalamadan cok uzun bir zaman once bana yol vereceği soylendi. Her tur bana, 4. virajda izin vereceği soylendi." "Lastik yonetimi ve yakıt yonetiminde daha iyi bir iş yaptım. Yarış tempom ondan daha iyiydi. Bundan oturu takım, on tarafta birisinin sorun yaşaması halinde puan kazanmak icin en iyi şansın bende olduğunu gordu. Sonunda gercekleşmedi." dedi. Gasly, 2018'de bugune kadar 29 puan alırken gelecek yıl Red Bull Racing takımına katılacak. Yeni Zelandalı pilot ise Formula 1'den ayrılmaya hazırlanıyor. Hartley, bu yıl pek cok kez takım oyunu oynadığının altını ciziyor ve Gasly'nin neden aynısını yapmadığını merak ediyor. "Takım bize yarıştığımızı soyluyorsa o zaman bunu yaparım. Fakat takım acısından bakarsak, yeni aero paketten sadece bir tane olduğu icin, bizim birbirimizle mucadele etmemiz gercekten hicbir anlam ifade etmiyordu." "Yarışmak icin buradayım, ama yarış olmamasını soyluyorsanız, o zaman takım emirlerine karşı cıkmam ve cok fazla yedek parcamız olmadığı icin aracı riske etmek istemem." Hartley, Gasly'den acıklama beklediğini ve Fransız pilotun bunu yapmadığını soyledi. "Toplantıda takımın pozisyonu son derece netti, bu yuzden tartışmaya acık pek fazla şey yoktu. Takım emirleriyle ilgili cok net kurallarımız var." Gunluk Gazeteler