Sebastian Vettel, Abu Dhabi'deki ilk gunun ardından aracta yeterince mutlu olmadığını soyledi. Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel ilk seansta yedinci ve sekizinci en hızlı zamanı yaparken, ikinci seansı beşinci ve altıncı sırada tamamladılar. Hem kısa hem de uzun suruşlerde Raikkonen ve Vettel, Mercedes/Red Bull'un gerisinde gozukuyordu. Gunu Valtteri Bottas'ın 0.333 saniye gerisinde tamamlayan Vettel, seansın ardından verdiği demecte aractan daha performans almaları gerektiğini soyledi. "Bence işler yolunda. Yani elbette henuz yeterince hızlı değiliz ama umarım yarın olacağız. Bugun elimizden gelen her şeyi denedik." "Motor gucunu cok fazla kısmadık, yani cumartesi gunu bu konuda cok buyuk bir değişiklik olmayacak." "Uclu bir savaş mı olacak bilmiyorum, sanırım bu lastiklere bağlı olacak. Sonucta lastikler etkili olacak. Eğer lastik acısından bakarsak Red Bull son birkac yarışta cok gucluydu. Dediğim gibi henuz mutlu değilim ama ilk seansa kıyasla akşam daha iyiydi. Neler olacağını goreceğiz." "Tek turda biraz fark var, bunu gorebilirsiniz. Yarın daha iyi olmalı. Ama oyle bile olsa zor olacak, yakın gececek." "Sezonun son cuma gunuydu ama bence son yıllardan farklı değildi. İyi gecti. Aracta biraz daha calışmamız gerekiyor. Akşam şartlar bize yarasa bile biraz daha fazla hız bulmamız gerekiyor." Galibiyetin mumkun olup olmadığı sorusuna Alman pilot, "Acık olmak gerekirse zor olacak. Bugun yeterince hızlı değildik ama gormek lazım. Yarın icin daha fazla hız bulmamız gerekiyor. Bence tek turda biraz daha iyi olmak zorundayız. Koşullar bizim icin iyiydi, ozellikle akşam, sabaha kıyasla daha iyiydi. Yarının neler getireceğini gorelim." "Umarım başarırız. Tam olarak istediğimiz yerde değiliz, biraz gerideyiz ama umarım yarın daha yakın olacağız." "Bu yarışın gelecek yılla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Seansın tadını cıkartıyorum. Maksimumu almaya calışıyorum. Gelecek yıla daha cok var. Sezonun son yarışı ama bir sonraki yarışa aylar var. Şu anda sahip olduğumuz araca biraz daha fazla odaklanabilir ve bilgi edinebiliriz. Umarım yarın daha hızlı olabiliriz." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: Henuz Aracta Mutlu Değilim