Romain Grosjean, Yas Marina pistinde son iki virajda yer alan bordurlerin F1 standartlarında olmadığını soyledi. Pilotların sondan ikinci virajda pist sınırlarını aşmalarını engellemek icin 20. viraj cıkışına sosis bordur eklenmişti. Bugunku seanslar icerisinde bu bordurler parcalanmaya başladı. Max Verstappen onun uzerinden gecti ve aracını yonlendirmeyi başaramadı. Charles Leclerc, piste donmeye calışırken aynı bordurlerin uzerinden uctu. Grosjean, "Bordur iyi bir fikir. B sayede pist sınırı sorunu yaşanmıyor." "Ancak o bordurun her ustunden gectiğimizde, toz cıkıyor. Bu harika değil. F1 standartlarında gorunmuyor." "Orada genişten donerseniz, pist dışına cıkarsanız zaman kaybediyorsunuz. Bu yuzden bordurler orada. Bu iyi bir cozum ancak duzgun bir şekilde yapılmamış gibi gorunuyor." dedi. Grosjean, yeni bordurun bu akşam yapılacak pilotlar toplantısında tartışılacağını soyledi. Verstappen ise, yaşadığı soruna rağmen bordurun koyulmasından memnun olduğunu soyledi. Verstappen, "Neden orada olduğunu anlıyorum. Durust olmak gerekirse boyle daha iyi cunku bir noktadan sonra pist sınırlarıyla oynamaya başlıyorsunuz." "Bir keresinde biraz fazla taştım. Ancak bu tur şeyler olabilir. Lastikler havalandı cunku yapabileceğiniz bir şey olmuyor." "Yarışta buyuk bir sorun olmasını beklemiyorum cunku yarış esnasında o kadar genişten donmezsiniz." "Gecen sene dahi, pek fazla ihlal olmadı. Şimdi o bolumde buyuk bir engel var." dedi. Gunluk Gazeteler