Daniel Ricciardo, bu hafta sonu son kez yarışacağı Red Bull'dan ayrılırken goz yaşlarını tutamayacağını duşunuyor. Gelecek sene Renault takımına gececek olan Ricciardo, 2008'den beri kendisini destekleyen Red Bull ile yollarını ayırıyor. Red Bull ayrılığı oncesinde The Players' Tribune dergisine yazan Ricciardo, Renault'ya gececeği icin heyecanlı olsa da, Red Bull ayrılığının kendisi icin cok duygusal olacağını soyledi. Ricciardo, "Gelecek sene Renault'ya geciyorum. Oraya tamamen acık bir zihinle ve kalbimle gidiyorum." "Kimsenin geleceği gorebileceği kristal kuresi yok ya da kimse kesin tahmin yurutemiyor. Bu acıdan kararımın sonuclarının ne olacağını bilmiyorum. Ancak artık karar verilmiş durumda." "Şimdilik, bu seneyi guclu bir şekilde tamamlamayı umuyorum. Zihinsel acıdan kolay olmayacak. Bunun farkındayım. Aractaki her bir turumda, Red Bull tulumunu cıkarmaya bir adım daha yaklaşmış olacağım." "Ve Abu Dhabi'de son kez piste cıkarken, gercekten cok fazla ağlayacağımı duşunuyorum. Belki onlardan da ağlayan olur." "Sonrasında kış gelecek. Renault'daki yeni arkadaşlarımla buluşup onlarla calışmaya başlayacağım." dedi. Ricciardo, 2008'den bu yana Red Bull programında yer alıyor. Bu surecte Avustralyalı surucu, Formula Renault Eurocup, Britanya Formula 3 ve Formula Renault 3.5 serilerinde mucadele etti. Ardından Red Bull desteğiyle 2011 Britanya GP'de HRT'de yarışma fırsatı buldu. 2012'de Toro Rosso'ya katılan Ricciardo, 2014'te Red Bull'a yani ana takıma gecme fırsatını yakaladı. Gelecek sene icin verdiği zor kararı değerlendiren Ricciardo, "Gercekten hepinizin bunu duymasını istiyorum. Umarım herkes, Red Bull'un bir markadan cok fazlası olduğunu anlar." "Burası bir aile. Burası mumkun olan şeylerin nasıl olabileceğinin acıklaması. Bir takım duşunun; futbol liglerinde kazanıyor, en hızlı aracları uretiyor, en iyi oyuncularla anlaşıyor, havada yarışıyor... Burası neleri yapabilme yeteneklerine sahip? Burası her şeyi yapmayı başarıyor ve bunun bir parcası olmayı her zaman sevdim." "Red Bull adına yarışma şansı yakaladığım ve 10 senedir Red Bull ailesi icerisinde yer aldığım icin kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bu fırsatı bana onlar verdiler. Dr Marko beni 10 sene once keşfetti. Onlar olmasaydı F1'e girebileceğimi, hayalimdeki işi yapabileceğimi duşunmuyorum." "Bu takımı, bu harika insanları ve bu aileyi sonsuza kadar hatırlayacağım." "Tum bunları duşundukten sonra kararım netleşti. Red Bull ile cok şey başardım... Onlar sayesinde her zaman, olmak istediğim kişi olmayı başardım." "Onlara her şeyimi vererek, aynı şekilde onlardan da her turlu desteği alarak buradan ayrılacağımı biliyorum." "Ancak kalbimi dinlemem gerekiyordu. Bu sefer yalnız başıma karar vermem gerekiyordu. Değişim korku doludur. Cidden cok korkunc bir şey. Ve seyahatimin sıradaki bolumunun her zaman kolay olmayacağını biliyorum. Ancak kendimden en iyiyi alabilmek icin bu adımı atmak zorundaydım." "Hepsi bu. Sırada yeni bir adım, yeni bir mucadele var." dedi. Gunluk Gazeteler