Fernando Alonso, cumartesi gunu ortaya koyduğu performans ve bu yıl Stoffel Vandoorne'u tum sıralama turlarında gectiği icin mutlu olduğunu soyledi. Fernando Alonso, sıralama turlarının ilk bolumunde harika bir turla ikinci bolume kalmayı başardı ve son yarışına 15. sıradan başlayacak. Alonso bu sonucla takım arkadaşı Stoffel Vandoorne'u 21-0 mağlup etmiş oldu. İspanyol surucu, bu başarısından oturu gurur duyuyor. Alonso sıralama turları sonrası şoyle konuştu: "İyi bir tur attım. Birinci bolumu gecmenin cok zor olacağını biliyorduk. Doğrusu kalmayı beklemediğim icin benim acımdan surpriz bir turdu. Sınırlarda surdum ve mukemmel bir tur attığım icin mutluyum." "Sıralama turları acısından mukemmel bir sezon gecirdiğim icin mutluyum. Bu aracla 21-0 yaptım. Başkasının bunu başardığını sanmıyorum. En azından bunu başardığım icin mutluyum. Rekoru almak gurur verici." "Turumdan keyif aldım, ozellikle de ilk turumdan. Birinci bolumde ikinci bolume gecişin imkansız olduğunu duşunuyorduk ama cok ufak bir farkla da olsa ikinci bolume kalınca cok mutlu olduk." "İkinci bolumde hak ettiğimiz pozisyonu aldık. Yarın hedefimiz puanlara yakın olmak olacak. 15. başlıyoruz ve puandan beş sıra uzaktayız. Onumuzde bazı olaylar olabilir, belki de bir fırsat yakalarız." "Neler olacağını gorelim ama yarışı bitirmek harika olur. Puan alabilirsek daha da iyi olur. Başarmak zor olacak, ama temiz bir yarış cıkartırsak bugunden daha iyi olacak." "Yarın neler olacağını goreceğiz. 15. sıradan başlıyoruz. Puan alabilmemiz icin onde bir şeyler olması lazım, son yarışlardaki gibi yeterince hızlı değiliz. Burada hep bir şeyler oluyor, kazalardan kurtulup bundan faydalanmalıyız." "Henuz duygularım tavan yapmadı. Elbette dışarıdayken pek cok şey oluyor ve hissedebiliyorum. Ama arac icerisinde normal bir yarış gibi." "Gosterilen tum bu ilgi beni utandırıyor. Aslında duşunduğumden daha utandırıcı. Bir an once bu hafta sonu gecsin istiyorum! Pazartesi gunune kadar kaybolmak istiyorum ama yapamam cunku burada olmam ve tum bunlara katılmam gerekiyor..." "Kaskı taktığım zaman benim icin bir yarış başlıyor olacak . Daha fazlası yok. Yarın da aynısı. Lambalar yeşil yandığı zaman başlayacağım ve ilk turda elimden geleni yapıp yarışı tamamlaya calışacağım." 2020'de F1'e donme ihtimali sorulduğunda Alonso, "Artık elveda deme vakti! Doğru zamanda ayrılıyorum. Formula 1 şimdi hayal ettiğimden ya da başladığımdan cok farklı. En iyi takımlarda yarıştığım icin şanslıyım. Birkac şampiyonluk kazandım, 97 podyum aldım... Formula 1'e ve taraftarlara teşekkurler." "Şimdi yarışmaya devam edeceğim. Motor sporlarında devam edeceğim. Gelecek yıl farklı zorluklar olacak. Formula 1'e de bakacağım ve umarım bazı yarışlara bir surucu olarak değil, turist olarak geleceğim." "Gelecek yıl dinlenmeli ve biraz mola vermeliyim. Motivasyonumu yeniden kazanmaya ihtiyacım var. Fakat 2020'de herhangi bir projeye acık olacağım. IndyCar tam sezon olabilir, Formula 1'de tam sezon yarışabilirim. Cok fazla secenek var." "Graham Hill, uclu tacı kazanmıştı. Ancak gunumuzde bu imkansız gibi bir şey cunku her seriye tamamen odaklanmanız lazım. Her kategoride cok calışmalısınız. Graham ve Andretti'nin başarıları bana ilham veriyor. Onları tekrarlamak istiyorum." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler