Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, kaybedilen şampiyonluğun ardından kimseyi suclamadığını soylerken gelecek yıl Sebastian Vettel'in takım icerisinde "bir numara" olacağını işaret etti. Ferrari bu yıl pilotlar şampiyonluğunu Meksika'da Lewis Hamilton'a kaptırırken, takımlar şampiyonluğunu Brezilya'da resmen kaybetti. Bununla birlikte Sebastian Vettel'in hataları kacan şampiyonluktaki en onemli sebeplerden bir tanesiydi. Ama aynı zamanda takım bazı yarışlarda gercekten geride kaldı. Ferrari takım patronu tam da bu konuya dikkat cekiyor ve kimseyi işaret etmenin anlamı olmadığını duşunuyoru. Arrivabene, "Sezona cok hızlı ve cok iyi bir şekilde başladık. Sebastian'ın dun soylediği gibi bazı hatalar yaptık ve Monza'da aracımız yeterince hızlı değildi. Eğer gerceklerden bahsedeceksiniz, gercek bu." "Bu yuzden kimseyi parmağımla işaret etmeyeceğim. Takımı ya da suruculeri işaret etmek istemiyorum. Kaybediyorsak birlikte kaybediyoruz. Kazanıyorsak birlikte kazanıyoruz. Hepsi bu kadar basit." "Eğer şampiyonluğa ulaşmak istiyorsanız yeterli galibiyet almalı, puanlar toplamalısınız. Ek olarak bu diğer takımların nasıl performans gosterdiğine de bağlı." "Kazanmak son derece basit bir fikir. Eğer duble yapıyorsanız, buna fevkalade bir başarı olarak bakmamalısınız. Aksine bunu alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu sayede zihniyetiniz bir savaşcıdan cok kazanana donuşur." dedi. Gelecek yıl Kimi Raikkonen'in yerini Charles Leclerc alacak. Arrivabene, "Her zaman soylediğim gibi bir takımdaki bir surucunun en buyuk rakibi takım arkadaşıdır. Charles daha genc ve deneyim kazanması gerekiyor." "Ferrari icin suruş yapmak hic de kolay bir iş değil cunku burada ust duzey bir Formula 1 takımını temsil ediyorsunuz ve ve bu takım Formula 1 tarihinin buyuk bir parcası." "Yani bence Charles'ın oğrenmeye ihtiyacı var. Benim gorevim uzerindeki baskıyı azaltmak. Eğer hatırlarsanız Ivan Capelli buyuk bir pilottu ve harika bir insandı. Ama bene buyuk baskı onu yok etti. Aynı şeyin olmasını istemiyorum, Charles aynısını yaşasın istemiyorum." "Sanırım Sebastian, bir gun dunya şampiyonu olmasına (Leclerc'in) yardım etmeye hazır ilk kişi. Fakat oncelikle Sebastian'ın dunya şampiyonu olmasını istiyorum cunku bunu hak ediyor. Ferrari de hak ediyor." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Arrivabene: Once Vettel'i Dunya Şampiyonu Olarak Gormek İstiyorum