Alonso: En guclu rakibim hala Hamilton
Spor Haberleri0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: En guclu rakibim hala Hamilton
-
17-10-2019, 22:06:45Fernando Alonso, Sebastian Vettel'in ust uste uc kez dunya şampiyonu olmasına rağmen, Lewis Hamilton'ın Formula 1'deki en guclu rakibi olmaya devam ettiğini soyledi. Madonna di Campiglio'daki Wrooom medya etkinliğinde gazetecilere acıklamalarda bulunan İspanyol pilot, bu sezon kendisini en cok zorlayacak pilotu kim olduğunu bilmediğini belirterek, "Hazırlıklar, şans, testler tum bu faktorler, diğerlerinin onune gececek pilot veya takıma yardımcı olacak" dedi. Alonso, "Fakat en guclu rakip konusuna gelince, en guc pilot kim? Benim cevabım Hamilton. Bu gectiğimiz yıl da boyleydi. Bu yıl da boyle" ifadelerini kullandı. Bu konudaki değerlendirmesinin tumuyle şahsi fikri olduğunu vurgulayan Alonso, "Bu kesinlikle siyasi bir cevap veya insanları duşundurmek icin soylenmiş birşey değildir" şeklinde konuştu. Alonso, "Gridde en guclu rakip, en guclu pilot kim? Gozunuz kimin uzerinde olmalı? Cevap Hamilton, gelecek yıl da Hamilton olacak" dedi. Uc kez dunya şampiyonluğu kazanmasına rağmen Vettel'i nicin en guclu rakip olarak gormediği sorulan Alonso, "Ben onun en guclu pilot olmadığını soylemiyorum. 2011'de harika bir performans gosterdi. Aracının herkesin onunde olduğu doğru. Duzenli olarak hep bir ve ikinci oldular, arac iyi olunca bazı yarışlarda rahat oluyorsunuz" cevabını verdi. Alonso, "Fakat 2011'de, ıslak/kuru zeminde gecilen bazı zorlu yarışları hatırlıyorum. Tek bir hata yapmadı, dolayısıyla bu uc yıl icerisindne diğerlerinden daha iyi olduğu anlar oldu. Bu uc şampiyonluğu da hak etti" yorumunda bulundu. Hamilton'ın, Mercedes'de yarış kazanma ihtimalinin zayıf olduğu fikrine katılmadığını da vurgulayan Alonso, "Yarış kazanabileceğine eminim. İyi ustu bir pilot, cunku tum araclarla her yıl kazandı" dedi. turkiyef1 __________________