Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de kotu bir sezon geciren Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, 2012 sezonu icin henuz yeni bir takımla anlaşma sağlayamadığını kaydetti. İtalyan takımı Gresini Racing Moto2 ile daha once karşılıklı tekliflerin verildiğini belirten Kenan Sofuoğlu, "Gresini takımında pilot Marco Simoncelli'nin olumu nedeniyle şu an icin bir gelişme yok. Ben eski takımımla yeni sezonda olmayacağım. Bana onem vermiyorlar. Takım ile yollarımı ayırdım" diye konuştu. Sofuoğlu, yeni takım arayışlarını surdurduğunu ve 2012 sezonunda guclu bir takımla yarışmak istediğini dile getirerek, şoyle devam etti: "Şu an icin acıkta gozukuyorum. Ne olacağım belli değil. Ben tecrubeli bir takımda olmak istiyorum. Yeni oluşturulan bir takımla başarılı olmak cok zor. Tecnomag-CIP takımı bana pistin en kotu motosikletini verdi. Fransız takımı benim kariyerimde yaptığım en buyuk hatalardan birisi. Bu nedenle iyi bir takımla ulkemi temsil etmek istiyorum. İtalyan takımının yanı sıra iki ayrı takımla goruşmelerim oldu. Şimdilik beklemedeyim." Sofuoğlu, gelecek sezon iyi bir takımla anlaşması halinde ise, "2012'de farklı bir takımla neler yapabileceğimi gostermek istiyorum" ifadelerini kullandı. Moto2'de genel klasmanda 59 puanla 15'inci sırada bulunan Kenan Sofuoğlu, sezonun son ayak yarışında, İspanya'nın Valencia kentindeki Ricardo Tormo Pisti'nde yarışacak. Ote yandan Sofuoğlu, Marco Simoncelli'nin MotoGP'de sezonun bitimine bir yarış kala hayatını kaybetmesine cok uzulduğunu soyledi. Sofuoğlu, ''Simoncelli'nin ailesinin nasıl bir acı yaşadığını anlayabiliyorum. Cunku, ben de benzer acıyı yaşadım. Ağabeyim Sinan Sofuoğlu'nu motosiklet pistindeki kazada kaybettim. Simoncelli'nin olumu ağabeyimi hatırlattı. Moral olarak cok kotu durumdayım. Simoncelli'nin olumu beni motosikletten soğuttu. Bırakmayı duşundum, ancak bırakırsam Moto GP'de yarışan Turk kalmayacak. Yerime de yeni birisi yetişmedi'' dedi. __________________