Lewis Hamilton, gelecek sene icin takımı Mercedes'le zayıf olacağını duşundukleri alanlar uzerinde calıştıklarını soyledi. 2019'da kanatlarda ve bargeboard bolumunde yapılan sadeleştirmelerle, aracların birbirlerini daha yakın takip etmesinin sağlanması hedefleniyor. Abu Dhabi'de takımla 2019 icin yaptıkları toplantıyı değerlendiren Hamilton, onde kalmak icin şimdiden zayıf olabilecekleri alanları belirlediklerini soyledi. Hamilton, "Cuma gunu, normalde bizimle olmayan ancak aracın gelişimiyle sorumlu birkac kişiyle toplandı yaptık. Oturduk ve derinlemesine bir konuşma yaptık. Gercekten ilham vericiydi." "Cok akıllı ve inanılmaz zekiler. Normal bir insana gore tamamen farklı bir boyuttalar." "Sonuc olarak yapmış olduğumuz bu toplantılarda, farklı yorum yapmalarını istemiyorum. Mesela, bu aracın daha hızlı olması icin neye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Onlarla konuşmam, sonuc olarak onların giderek gerekeni yapması ve performans bulması onemli." "Gelecek seneki aracın, yeni kurallarla hangi alanda zayıf olacağını biliyorum. Onlar da biliyor." "Yakın calışıp, iyi iletişim kurup, surekli olarak yakın calışmayı surdurmek onemli. Bu şekilde birbirimizi daha da yukseltiyoruz. Bu sene takımın performansına bakarsanız, yarış hafta sonunda mekanikerlerimiz, muhendislerimiz, stratejistlerimiz, kısacası herkes oyununu yukseltti." dedi. Ferrari, 2019'da bu seneki performansı surdurmek, Red Bull ise Honda motoruyla performansını arttırmak istiyor olsa da, Hamilton Mercedes olarak geriye duşmeme konusunda gerekli her şeye sahip olduklarını duşunuyor. Hamilton, "Eminim. Mercedes yaklaşımını değiştirmediği surece, kazanmaya olan isteği de değişmeyecek. Bazı takımlarda zaman zaman yaklaşımda değişiklik olabiliyor. Bazen farklı işlere odaklanıldığında hedef değişebiliyor." "Bunu yapmadıkları surece, bu yolda kalıp zirve mucadelesine devam edeceklerine inanıyorum." "Ancak Ferrari bu sene harika iş başardı. Bu yuzden hicbir şeyi garantiye alamayız. Cekiclemeye devam etmeli, onlar gibi zorlamaya devam etmeliyiz." dedi. Gunluk Gazeteler