Lewis Hamilton, Sebasitan Vettel'le verdiği şampiyonluk mucadelesinden memnun olduğunu soyledi ve sezonu galibiyetle kapattığı icin de mutlu olduğunu dile getirdi. Lewis Hmailton pole pozisyonundan başladığı yarışta başlangıcta yerini korumayı başardı ve Kimi Raikkonen'in yolda kalmasıyla cıkan Sanal Guvenlik Aracı periyodunda pite girdi. Rakiplerine kıyasla daha erken pit stop yapan Hamilton'ın yarışı kazanıp kazanamayacağına dair şupheler vardı cunku lastikleri daha erken bitecekti. Ama temposunu ve lastiklerini koruyarak zafere ulaşmayı başardı. 2018'i 11. zaferle kapatan İngiliz pilot, "Şu anda o kadar mutluyum ki... Beni destekleyen herkese gercekten cok teşekkur ederim." "Sebastian'a karşı yarışmak benim icin buyuk bir onur ve ayrıcalıktı. Onu Formula 3'ten bu yana tanıyorum. Her zaman kalbinden suren bir pilottu." "Gelecek yıl yeniden mucadele edeceğimize eminim, yine geri gelecek ve şampiyonluk savaşı vereceğiz." "Muhendislerim bugun erken bir pit stop yapmaktan bahsediyorlardı. Cok erkendi, yarışın bitimine daha cok vardı ve doğru olmadığını duşundum. Ama sonunda haklı olan taraf onlardı! Muhendislerimize teşekkur ederim." dedi. Hamilton, Formula 1'e veda eden Fernando Alonso hakkında da konuştu. İspanyol pilot, "Fernando gercek bir efsane. Onunla yarışmak benim icin buyuk bir ayrıcalıktı. Tum hafta sonu soylediğim gibi onu ozleyeceğim. Spor onu ozleyecek, onu bu sporda gormeyi ozleyeceğim." dedi. Gunluk Gazeteler