Kimi Raikkonen, Abu Dhabi GP'de yarış dışı kalmasına rağmen 2018 sezonunu ucuncu sırada tamamladı. Yarışa ucuncu sıradan başlayan Kimi Raikkonen, yerini korumayı başarmıştı ancak motorda guc kaybı yaşamaya başladı ve start finiş duzluğunde aracını kenara cekti. Fin pilot, aracını calıştırmaya calışsa da tekrar yarışa donemedi ve Ferrari ile cıktığı son yarışta damalı bayrağı gorememiş oldu. Buna karşılık Max Verstappen'in ucuncu olması, Valtteri Bottas'ın ise beşinci sırada finiş gormesiyle Raikkonen 2012'den sonra ilk kez şampiyonayı ilk uc icerisinde tamamlamış oldu. Gelecek yıl Sauber'de yarışacak Raikkonen, "Herkese teşekkur ederim. Ferrari'de calışmak guzeldi. Burada hoş zamanlar gecirdik ve bazen kotu zamanlarımız da oldu. Ama bu takımda yarışmak hep onurdu." "Daha mutlu bir son olsun isterdim, ama bu sorunlar maalesef bu sporun bir parcası." "Ferrari'den guzel anılarla ayrılıyorum. Pek cok yarış kazandım, şampiyon oldum, iki kez takımlar şampiyonu olduk. Bunlar hep benimle kalacak." "Birbirimize her zaman buyuk destek verdik. Onlar da bana destek verdi. Tum bunlar icin minnettarım." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen, Ferrari'ye Dunya Ucuncusu Olarak Veda Etti