Daniel Ricciardo, Abu Dhabi'deki yarışı dorduncu sırada tamamlamasının ardından sectikleri stratejinin liderlerle mucadele etmesine yardımcı olmadığını soyledi. Yarışa beşinci sıradan başlayan Red Bull pilotu, uzun bir ilk bolum gecirdi ve gec pit stop yaptığı icin 17 tur lider gitti. Bu hamleyle yarışın son bolumunde lastik avantajına sahip olacağı ve rakiplerini tek tek gecebileceği duşunuluyordu ama umulduğu gibi olmadı ve pitlerden sonra sadece Valtteri Bottas'ı gecebildi. Red Bull kariyerini dordunculukle tamamlayan Ricciardo, "Benim icin en heyecan verici yarış değildi. Biraz ondeydim ve bu gercekten eğlenceliydi, fakat sonrasında lider grup benim icin ulaşılamaz hale geldi." "Pek cok seceneğimiz olup olmadığını bilmiyorum ama daha erkenden pite girebilirdik ve pist ustu pozisyonumuzu korumaya calışabilirdik. Bunu bilmemiz zor tabii ki." dedi. Yarışın galibi Lewis Hamilton, henuz ilk turlarda ortaya cıkan sanal guvenlik aracı periyodunda pite girdi ve super yumuşak lastikle uzun bir bolum gecirip tek pitle yarışı bitirdi. Ricciardo, "Lewis gercekten erken bir pit stop yaptı. Yarışın sonuna kadar bu kadar kuvvetli şekilde gidebileceğini duşunen başka birisi olduğununu sanmıyorum." "Sonunda cidden caresizdim cunku gercekten cok fazla bir şey yapamıyordum. Yeni lastiklerdeki hız avantajı başlangıcta fazlaydı, ama sonrasında hızlı azaldı. Yeterince hızlı değildik." "Bir podyumu gercekten cok isterdim. Durust olmak gerekirse dordunculuk beni mest etmiyor. Son birkac turda yalnız başımaydım. Daha fazlasını yapamazdım." Ricciardo boylelikle Red Bull'la son bir kez "shoey" yapamadı ancak bunun kutlama esnasında yapılabileceğini soyledi. "Ucuncu ve dorduncu olduk. Şimdi bu sayfa kapanıyor. Red Bull ve Red Bull ailesine teşekkurler." "Ayakkabıdan icecek icmeyi cok isterdim. Ama goreceğiz, daha onumuzde birkac saat var! Burada olduğum tum bu zaman gercekten iyiydi, bazı harika anılar vardı." Gunluk Gazeteler