Nico Hulkenberg, takla atmasına neden olan kazadan once Haas pilotu Romain Grosjean'ı goremediğini soyledi. Abu Dhabi GP'nin ilk turunda 8 ve 9. virajların yer aldığı şikanda ilk viraja Hulkenberg ic taraftan girmişti. O esnada Grosjean dış tarafta yerini koruyunca, Hulkenberg onun olduğunu fark etmedi ve o yokmuş gibi virajı donmeye calıştı. Bunun sonucunda lastikler temas etti ve Hulkenberg'in aracı havalanarak ters bir şekilde yere duştu. Sky Sports'a konuşan Hulkenberg, "Cok ciddi hayal kırıklığı yaşadım ancak bunu yarış kazası olarak kabul etmemiz gerekiyor." "8. viraja girerken Romain'le birlikte lastikleri kilitledik. Ben genişten dondum. O daha da genişten donmuş. O an onun pist dışına cıktığını duşunmuştum. Bu yuzden 9. virajda apekse kendi başıma girdim." "Ancak o, oradaymış. Lastiklerimiz temas yaşadı ve gerisini gorduk. Birkac takla gorsel acıdan guzeldi ancak gercekte dramatik bir durum yoktu." "Sert bir kaza değildi. Cok yuksek G kuvetine maruz kalmadım. Bu acıdan sorun yaşanmadı." "Talihsizdi. Romain'i gormedim. Her ikimiz de 8. viraja mucadele ederek girdik. İkimiz de gec fren yaptık." "Onu goremedim. Kor noktamdaydı. Gerisi hikaye." "Yine de hayal kırıklığı yaşıyorum cunku yarış hafta sonuna hazırlanırken uzun calışmalar yapıyoruz. Bu kadar hızlı birince kabullenmesi zor oluyor ve hayal kırıklığı yaşıyorsunuz." dedi. Hulkenberg, kazanın ardından bir sure ters duran aracın icinde kalmak zorunda kalmıştı. O esnada Hulkenberg, "inek gibi asılı kaldığını" soylemişti. Halonun aractan cıkmasına engel olup olmadığının sorulması uzerine Hulkenberg, "Bilmiyorum. Durust olmak gerekirse halo engelledi mi engellemedi mi bilmiyorum." "Sağ tarafımda bariyer vardı. Diğer tarafta ise cok kucuk bir boşluk vardı." "Tersken, tum duğmeleri bulmak kolay olmuyor. Her şeyi farklı hissediyorsunuz." "İlk defa aracta bu şekilde asılı kaldım. O an sıkı bir şekilde hakemlerim gelmesini bekliyorum. Cok hızlı davrandılar ve hızlıca beni aractan cıkardılar." dedi. Gunluk Gazeteler