Mercedes pilotu Valtteri Bottas, Abu Dhabi GP'nin umut verici bir şekilde başlayıp sonradan berbat hale donuşmesiyle, tam manasıyla 2018 sezonunu yansıttığını soyledi. Sıralamalarda takım arkadaşının arkasında 2. olan Bottas, yarışın başında yerini korumayı başardı. Ancak yarışın son bolumune girerken Bottas, lastiklerinin bitmesinin ardından Vettel'le Red Bull pilotlarına gecilmekten kurtulamadı. Bottas, "Genel olarak bu yarış, sezonu oldukca iyi ozetliyor. Oldukca iyi başladı ancak sonradan her şey b*ka sardı." "5. virajda lastikleri hafif kilitleyince, Sebastian yaklaştı. Ardından DRS ile beni gecti." "Tamamen benim hatam olduğunu duşunmuştum - sonuc olarak oyleydi - ancak ruzgar bir anda tersine dondu. O ruzgarda biraz daha erken fren yapabilirdim. Adil olalım." "Aynı zamanda takım da arka frenlerdeki titreşime cozum bulabilirdi. Bazen on frenler, bazen arka frenler sert calışıyordu. Bu yuzden ani kilitlenmeler oluyordu." "Aynı şey, 8. virajda da oldu ve bu sefer Verstappen yaklaştı. Frenlerdeki sorunun tam olarak ne olduğunu bulmamız lazım." dedi. Takım patronu Toto Wolff, Fin surucunun frenlerinde olağan dışı davranışlar gorduklerini kabul etti ve şoyle devam etti: "Performans hakkında yorum yapmadan once, tum verileri gormeyi tercih ederim." Verstappen'le yaptıkları mucadeleyi değerlendiren Bottas, "Bu sadece bir yarış. Her ikimiz de pozisyon kazanmak istedik." "Evet, temas yaşadık. O an kaybeden bendim. Pozisyon kaybederken tabanım da hasar gordu. Sonunda pit stop yapmak zorunda kaldık." "Ancak bana gore bunlar yarış olayıydı." dedi. Gunluk Gazeteler