Esteban Ocon, Abu Dhabi GP yarışıyla Force India ve Formula 1'e veda etmesine rağmen, kısa sure icerisinde spora donmek istediğini soyledi. Esteban Ocon, 2017 yılında Force India'ya geciş yaparken, şimdiye kadar 41 yarışa cıktı ve puanlarda toplamda 136 puan topladı. Yarış başına 3.32 puanlık bir puan ortalaması tutturan Fransız pilot, gecen sezonu sekizinci sırada tamamlarken bu yılı 12. sırada tamamladı. Ocon bu etkileyici performansına rağmen pazar gunu Force India'ya veda etti ve koltuğunu Lance Stroll'e bıraktı. Yeni sezonda Mercedes'in ucuncu pilotluğunu yapacak Fransız surucu, kısa sure icerisinde spora donmek istediğini dile getirdi. Motor sorunuyla yarışı erken noktalayan Ocon, "Nispeten iyi bir yarış oluyordu. Motorun gucu bir anda kesildi ve garaja donmeye calıştım. Uzuntu verici cunku bu yarışta her şeyi mukemmel şekilde yapmıştık. Başlangıcta stratejimiz harika calışmadı ama geri donmeyi başardık. İyi birkac geciş yapıp geri donmeyi başardık. Cok guzeldi." "Elbette sinir bozucu bir son! Sanırım bir yağ sızıntısı vardı sorun tam olarak bilmiyorum ama bırakmaktan başka caremiz kalmamıştı. Hayal kırıklığıyla gunu bitirmiş olduk. Ama bu sizi daha da guclendiriyor." "Hangi yarış olursa olsun bana surekli destek veren herkese, padoktaki insanlara, takım patronlarına, mekanikerlere, medyaya... Hepinize teşekkurle ediyorum ve yakında geri doneceğimi soylemek istiyorum." dedi. Sergio Perez ise iyi bir yarış cıkarttı ve yarışı sekizinci sırada tamamlayarak pilotlar şampiyonasını sekizinci sırada tamamlamış oldu. "Bu hafta sonu olan şeyleri goz onune aldığımızda puan aldığımız icin gercekten cok memnunum. Aractan memnun değildim ve beklediğim hız yoktu. Surekli denge sorunu vardı ve hic cozemedik. Bence aracı bir yerlerinde hasar olabilir." "Başlangıc cok onemliydi ve guclu bir ilk turun ardından onunculuğa cıktım. Sonrasında her şey planlandığı gibi gitti ve ana rakibim Leclerc'ti. Son birkac turda cok yakındık fakat onu gececek hızım yoktu. Takımlar şampiyonasındaki yedinciliğimizi koruduğum icin mutluyum. Sezonu puanla bitirmek guzeldi." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: Umarım Cok Yakında Goruşuruz!