Toro Rosso, 2019 sezonunda Daniil Kvyat'ın yanı sıra Alexander Albon'la yarışacağını duyurdu. Yapılan acıklamayla birlikte griddeki 20 koltuktan 19'u resmi olarak doldu ve son koltuğunda henuz resmi olarak acıklanmasa da Lance Stroll'e gitmesi bekleniyor. Albon, Ekim ayında Toro Rosso'nun surucu listesinin en tepesindeydi ancak Nissan e.dams'la ABB FIA Formula E Şampiyonası icin uc sezonluk anlaşma imzaladığı icin anlaşma bir turlu gercekleşmiyordu. Genc pilot, Nissan'la olan anlaşmasını fesh etmek istedi ancak Nissan bunu istemiyordu ve bu talebin uzerine Formula E sezon oncesi testinde yer almadı. Motorsport.com, pazartesi gunu Nissan'la Albon'ın yollarını ayırdığını oğrenmişti ve resmi acılama da akşam ustu geldi. Toro Rosso'da bundan kısa bir sure sonra 2019'da Albon'la yarışacağını duyurdu. Takım patronu Franz Tost, 22 yaşındaki Albon'ın bu yıl Formula 2'deki performansıyla dikkatleri cektiğini ve bu performans sayesinde 2019 koltuğunu kaptığını aldığını soyledi. Tost, "Alexander 2018'de etkileyici bir sezon gecirdi. Dort yarış kazandı ve şampiyona ucuncusu oldu." "Rakiplerine yaptığı gecişler, Formula 1'de yarışmak icin hazır olduğunu ve olgunlaştığını gosteriyordu. Şimdi Daniil ve Alex gibi iki genc, guclu ve rekabetci surucumuz var." dedi. Albon, tam altı yıl sonra 2012'de ayrıldığı Red Bull surucu programına geri donmuş olacak. "Gelecek yıl Formula 1'de olacağımı bilmek inanılmaz bir duygu! Kariyerim boyunca inişler ve cıkışlar yaşadım. 2012'de Red Bull'dan gonderildim ve o gunden beri Formula 1'e giden yol benim icin cok daha zor hale geldi." "Cok calıştım ve araca her bindiğimde rekabetci olmaya calıştım. Red Bull ve Marko'ya banan inandıkları ve bana ikinci şans verdiği icin teşekkur ederim." "Arac surmeye başladığım ilk gun beri hayalim Formula 1'di şimdi bu fırsata sahip olmak inanılmaz." Gasly yeni sezonda Red Bull'a gecerken, Hartley'in ne yapacağı belirsizliğini koruyor. Ote yandan Nissan yeni Formula E sezonunda Albon'ın yerine Oliver Rowland'ı getirecek. Gunluk Gazeteler