Fernando Alonso, NASCAR yıldızı Jimmie Johnson'ın Bahreyn'de McLaren F1 aracıyla attığı turlardan etkilendiğini soyledi. Alonso bugun Johnson'un NASCAR aracının kokpitine gecerken, Johnson da McLaren'ın 2013 F1 aracının kokpitine gecti. Johnson'dan once Alonso Mercedes V8 motoruna sahip McLaren MP4-28'i kullanarak temel bir ayar yaptı. Alonso, "Performansı etkileyiciydi. Pistte attığı her tur, gercekten hızlanıyordu." "Bazen bu araclara yeni lastikleri taktığınızda, maksimum yol tutuşuna ulaşamazsınız. Ancak o yeni lastiklere her gecişinde yol tutuşunu iyi gordu. Bunu tur zamanlarına yansıttı. Bu acıdan etkilendim." "Bu testi cok ciddiye aldı." "Tam gun test yaptık. 4 set lastik kullandım. O da 3-4 set lastik kullandı. Aracları değiştiriyorduk, eğleniyorduk ancak aynı zamanda yeni doğamızda temsil edici performans sergilemeye calışıyorduk. Normalde ulaşabilecekleri hızlara yakın olmaya calışıyorduk." dedi. Alonso, Chevrolet'in NASCAR Cup aracıyla testin zamanda yolculuk gibi hissettirdiğini kabul etti. Alonso, "Bu aracların teknolojik acıdan cok temel duzeyde olduğunu biliyordum. En son H vites kutulu aracı 1999'da kullanmıştım. Bu acıdan zamanda cok geriye gitmiş oldum." "Arac, yol tutuşu acısından cok guclu. Bu acıdan pist ustunde eğleniyorsunuz. Belki etrafınızda diğer araclar varken farklı hissediyorsunuzdur ancak kesinlikle tek surerken de cok eğlendim." dedi. Johnson, "Aklımı başımdan aldı. Hızın vermiş olduğu his... Dile getirmem gerekirse, ilk turumda kaskım kafamdan cıkacakmış gibiydi. Mikrofondan bağırıyordum. Durmak istemiyordum ancak durmam gerekiyordu." "Ardından kaskımı daha cok kontrol altıma aldım ve ardından gozlerimle uzağı gormeye, yeteri kadar iyi donmeyi hesaplamaya calışıyordum." "Sonunda fren işaretlerine odaklanmaktan vazgectim. Apekse bakarak frene ne zaman basacağıma dair fikir edinmeye calışıyordum. İyi turlar atmaya başlamıştım. Eğlenceliydi." "Ne kadar yaklaştım onlara bilmiyorum. İcimdeki yarışcı buna odaklanmıştı. Bu yuzden onun tur zamanlarını soruyordum. Verilere bakıp her şeyi bir araya getirip getiremeyeceğime bakıyordum." "O da benim aracımda verileri inceliyordu. Durust olmam gerekirse benim deneyimim, onun deneyiminden daha iyiydi diyebilirim." dedi. Gunluk Gazeteler