Pierre Gasly ve Brendon Hartley, Toro Rosso ile cıktıkları son yarıştan puansız ayrıldıkları icin uzgun olduklarını soylediler. Pierre Gasly bu yıl Toro Rosso ile 29 puan toplamayı başardı ve F1'deki ilk tam sezonunu 15. sırada noktalamış oldu. Gelecek yıl Red Bull'da yarışacak Gasly, kendisi icin zorlu bir hafta sonu olduğunu ama Toro Rosso ile son kez calışmaktan zevk aldığını dile getirdi. "Bizim icin zor bir hafta sonuydu. Son birkac turda aracın arkasından dumanlar cıktı. Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama o noktaya kadar gercekten eğlenceli bir yarıştı ve zevk aldım." "Bugun bizim icin son derece duygusaldı cunku Toro Rosso ile son yarışımdı. Hem onlarla hem de Honda ile harika bir yıl gecirdim. Gercekten iyi bir son olsun isterdim. Genel anlamda benim acımdan olumlu bir sezondu. Toro Rosso ile calışmaktan gercekten cok keyif aldım. Birlikte gecirdiğimiz iyi hafta sonlarını hep hatırlayacağım." "Gelecek yıl Red Bull Racing'le yeni bir sayfa acmak icin sabırsızlanıyorum. Yine de buradaki tum bu cocukları ozleyeceğim. Onlarla calışmak buyuk zevkti." Sezonndan memnun olup olmadığı sorusuna Gasly, "Sezona Avustralya'da problemlerle başladık ve şimdi bitti. Her şey harikaydı. Başarılar ve başarısızlıklar vardı. Ama genel anlamda harika bir sezondu. Takımla calışmaktan cok keyif aldım. Harika bir ekiple calıştım, geliştim. Karmaşık duygularım yok, sadece olumluyum cunku harika bir sezondu. Honda ile calıştık ve birlikte başarılar yakaladık." "Şimdi yeni bir sayfam var. Toro Rosso ozleyeceğim cunku onları sevdim. Onları eskisi kadar cok gorememek uzucu olacak. Yine de aynı padoktayız. Onlardan yuz metre uzaktayım, onları yine gorebilirim." yanıtını verdi. Gelecek yıl Honda NSX alıp almayacağı sorusuna Gasly, "Bilmiyorum, Bay Yamamoto'ya sormak lazım! Belki bir Aston ve bir Honda alırım! Fransa ve Milano'da garajlarım var. Her ulkede bir tane araca ihtiyacım olacak!" şeklinde cevap verdi. Honda ile calışmanın gelecek yıl kendisine bir avantaj getirip getirmeyeceği sorusuna, "Onemli olan Japon kulturu ve bunu iki yılda zaten oğrendim." "Motor hakkında Max ile konuştum ama kultur hakkında hic konuşmadık. Ona tavsiyelerde bulunacak mıyım? Elbette. Bunun sakıncısı yok. Gelecek yıl Honda'nın nasıl calışacağını zaten goreceğiz." yanıt verdi. Brendon Hartley ise son yarışına cıktı ve 12. oldu. "Maalesef yarışım ilk turda sona erdi. Sekizinci virajdaki kazada gidebileceğim hicbir yer yoktu. Araclardan kacınmak icin pist dışına cıkmam gerekiyordu. Bazı parcalara carptım ve on kanadımı kırdım. Bu yuzden ilk turda pit stop yapmam gerekiyordu. Sonrasında eski versiyon on kanatla yarışı gecirmek zorunda kaldık. Lastikleri iyi yonettim fakat 12.lik benim icin maksimumdu." "Gectiğimiz birkac yarış cok iyi gecmişti, bu yılı başladığımdan daha guclu bitirdim. Sadece bugun istediğim gibi değildi. Sezon boyunca kaydettiğim ilerlemeden memnunum. Bir insan ve pilot olarak kendimi daha guclu hissediyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly ve Hartley Sezonu Puansız Kapattıkları İcin Uzgun